Aktualno

U ORGANIZACIJI RENESANSE U akciji čišćenja na Jakljanu prikupljeno 95 vreća otpada

U ORGANIZACIJI RENESANSE U akciji čišćenja na Jakljanu prikupljeno 95 vreća otpada

Na otoku Jakljanu, na kojem su još u jesen prošle godine započele pripreme za obnovu nekadašnjeg odmarališta, ovoga vikenda Društvo Renesansa pokrenulo je vrijednu akciju čišćenja okoliša u kojoj su sudjelovali djelatnici obrta Borovac s otoka Korčule. Akciji su se priključili i vrijedni zaposlenici Čistoće Dubrovnik koji su više od 95 vreća s čak 22 800 litara prikupljenog otpada zbrinuli na adekvatan način, a upravo kako bi se na Jakljanu osiguralo propisno odlaganje, Društvo Renesansa doniralo je 7 spremnika, kapaciteta 120 litara.

-Ovim putem apeliramo na sve posjetitelje Jakljana da otpad odlažu na za to predviđena mjesta, kako bismo očuvali prirodnu ljepotu i bogatstvo otoka, na ponos cjelokupne zajednice. Ponosni smo što smo u tako kratkom vremenu uspjeli dogovoriti i realizirati ovu akciju čišćenja te sam uvjerena da ćemo i u narednom razdoblju kvalitetno surađivati s lokalnom zajednicom i da ćemo zajednički održavati Jakljan čistim – istaknula je direktorica Renesanse d.o.o. Doroteja Ivanjko te dodala kako je, unatoč hvalevrijednoj akciji čišćenja, otok proteklih dana bio i na udaru vandala koji su demolirali veliku zgradu bivšeg odmarališta.

-Iako zgrada bivšeg odmarališta na otoku Jakljanu trenutačno nije u funkciji, prozori i vrata na njoj bili su u odličnom stanju, do prije nekoliko dana kada su zasad nepoznati počinitelji uništili veći dio otvora. Ne znamo koji je motiv ovog nedopustivog čina, no zatečeno stanje nas je zaista ražalostilo budući da ulažemo značajne napore kako bismo ovom povijesnom lokalitetu vratili stari sjaj, kakav i zaslužuje te kako bismo ga ponovno upisali u turističku kartu dubrovačkog kraja – zaključila je Ivanjko.

Inače, Društvo Renesansa d.o.o. iz Dubrovnika još je krajem rujna 2019. s Ministarstvom državne imovine potpisalo ugovor o zakupu Vile Aurora i bivšeg odmarališta na otoku Jakljanu na rok od 30 godina. Na javnom natječaju upravo je tvrtka Renesansa dala najveću ponudu za spomenute nekretnine s ciljem da ih, u roku od tri godine, stavi u funkciju ugostiteljsko-turističke djelatnosti. Vlasnik Renesanse ruski je poduzetnik Mikhail Shelkov, najpoznatiji po proizvodnji titana i tehnologija koje se koriste u zrakoplovima Boeinga i Airbusa, a koji je 2016. proglašen počasnim građaninom Mljeta za doprinos kvaliteti života lokalne otočne zajednice.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist