Grad

U NOVOM BROJU Nevjerojatno: Natječaje za prodaju zemlje otvarali prije zakonskog roka!?

U NOVOM BROJU Nevjerojatno: Natječaje za prodaju zemlje otvarali prije zakonskog roka!?

Nešto je čini se ponovno trulo u ‘državi Grad Dubrovnik’. Naime, osim razno raznih afera koje su se nedavno vezivale uz Grad čini se kako bi se još jedna takva mogla uskoro ‘zarolati’, a ona datira iz srpnja 2010. godine. S jedne strane riječ je o puno manjim iznosima, a s druge je utoliko katastrofalno teža jer daje naslutiti moguće postojanje jedne nevjerojatne prakse.
DuList je naime u posjedu zapisnika Povjerenstva za otvaranje ponuda za javno nadmetanje koje je objavljeno na stranicama Grada Dubrovnika 18. lipnja 2010. godine. Predmet javnog nadmetanja su među ostalim bile i dvije čestice zemlje koje nose oznaku 240 i 241/2 k.o. Lopud, površine 97 i 111 metara četvornih. Prema uvjetima natječaja početna cijena bila je najmanje 230 tisuća kuna (iako u zapisniku Povjerenstva stoji kako je cijena objavljena u jednom dubrovačkom tjedniku 243 110 kuna), no kada je došlo vrijeme za otvaranje ponuda Povjerenstvo je posumnjalo da su pošiljke otvarane prije vremena!
Naime, kako stoji u zapisniku od 9. srpnja 2010. godine Povjerenstvo u sastavu Olga Muratti, Marita Daničić i Igor Deranja su utvrdili ‘sumnju da su pošiljke otvarane prije nego su došle na Povjerenstvo. Nakon uzimanja u razmatranje kuverte pod rednim brojem interne knjige 3206 primjećena je nepravilnost kuverte na način…

Članak u cjelosti pročitajte u tiskanom izadnju DuLista koje je od jutros u prodaji.

Pročitajte još

Grad krenuo s uređenjem igrališta na Ilijinoj glavici

Dulist

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

Dulist

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist