Grad

U Mokošici se gradi 11 parkirnih mjesta, do kraja godine 200 novih

U Mokošici se gradi 11 parkirnih mjesta, do kraja godine 200 novih

Radovi na izgradnji parkirališta u Ulici od Izvora u Novoj Mokošici započeli su 10. travnja i napreduju prema utvrđenoj dinamici izvođenja, javljaju iz Grada Dubrovnika.

U sklopu projekta koji provodi nadležni Upravni odjel za promet Grada Dubrovnika na dijelu ispod trgovine ‘Oaza’ uredit će se jedanaest novih parkirališnih mjesta. Ukupna vrijednost investicije iznosi 380 tisuća kuna s predviđenim rokom izvođenja 40 dana. Radove izvodi tvrtka Tehnogradnja d.o.o., ugovorni izvođač na održavanju nerazvrstanih cesta i javnih prometnih površina.

-Izgradnja ovih 11 mjesta tek je prva je u nizu ovogodišnjih investicija u parkirališna mjesta na području Mokošice. Cilj gradske uprave je do kraja godine u ovom gradskom naselju urediti više od 200 parkirališnih mjesta na različitim lokacijama, a koje uključuju: prking ‘Oaza’ – 11 novih parking mjesta (gradi se); parkiralište ispod zgrada HRVI, 72 nova mjesta (javna nabava); parkiralište u Ulici Marina Kneževića kod križanja s ulicom Između dolaca ispod trgovine ‘Pemo’ – 57 novih mjesta (izrada projektne dokumentacije) i parkiralište na dijelu Ulice Marina Kneževića, iznad zgrada u ulici Između dolaca – 67 mjesta (izrada projektne dokumentacije). Dodatno, u planu je i izgradnja garaže između ulica Od Izvora i Bartola Kašića, a okvirni broj mjesta bit će definiran po izradi idejnog rješenja. Svi navedeni projekti u velikoj mjeri riješit će dugogodišnje neugodnosti i probleme koje građani Mokošice imaju s parkiranjem svojih automobila – navode iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović