Županija

U Metkoviću i Dubrovniku održane dvodnevne radionice o procesu izrade analize koristi i troškova

Regionalna agencija DUNEA u sklopu projekta Tehničke pomoći Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020., organizirala je u Metkoviću  i Dubrovniku radionice na temu ‘Analiza koristi i troškova – CBA’.

Predavanja je vodio Kristian Korunić iz MONEO savjetovanja, organizator i predavač stručnih seminara iz područja analize financijskih izvještaja, izrade investicijskih studija, studija izvedivosti i CBA analiza, a do sad je odradio više od 100 edukacija i izradio više od 30 CBA analiza.

Zahvaljujući njegovu teoretskom i bogatom praktičnom iskustvu, polaznicima iz javnog sektora približio je proces izrade analize koristi i troškova, kao ključnog dokumenta na osnovu kojega Europska komisija vrednuje prihvatljivost projekata i donosi odluke o njihovom sufinanciranju sredstvima kohezijskog i strukturnih fondova EU.

Edukacije su bile namijenjene tijelima državne i javne uprave, lokalne i regionalne samouprave, ustanovama i poduzećima u javnom vlasništvu te regionalnim razvojnim agencijama, čiji polaznici su učili o mogućnostima i potencijalima ESI fondova, kao i provedbi ugovorenih projekata kako bi se povećao broj financiranih projekata iz ESI fondova.

Osim teoretskog dijela, polaznici su odradili i praktični dio gdje su na primjeru izgradnje poduzetničkog inkubatora, imali priliku analizirati projekt i naučiti postupak izrade te se upoznati s kriterijima za donošenje kvalitetne investicijske odluke.

Projekt je započet u rujnu 2016., a provedba traje do ožujka 2019. Ukupan proračun projekta je 1.460.097,74 kuna, a nositelj je Regionalna agencija DUNEA.

Pročitajte još

Zahvalnice malim veziljama i njihovim voditeljicama

Dulist

Konavoke i Konavljani uz Crvenu jabuku pjevali za Ninu!

Dulist

POVODOM BLAGDANA VELIKE GOSPE Povećan broj policijskih službenika na terenu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija