Županija

U Metkoviću i Dubrovniku održane dvodnevne radionice o procesu izrade analize koristi i troškova

Regionalna agencija DUNEA u sklopu projekta Tehničke pomoći Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020., organizirala je u Metkoviću  i Dubrovniku radionice na temu ‘Analiza koristi i troškova – CBA’.

Predavanja je vodio Kristian Korunić iz MONEO savjetovanja, organizator i predavač stručnih seminara iz područja analize financijskih izvještaja, izrade investicijskih studija, studija izvedivosti i CBA analiza, a do sad je odradio više od 100 edukacija i izradio više od 30 CBA analiza.

Zahvaljujući njegovu teoretskom i bogatom praktičnom iskustvu, polaznicima iz javnog sektora približio je proces izrade analize koristi i troškova, kao ključnog dokumenta na osnovu kojega Europska komisija vrednuje prihvatljivost projekata i donosi odluke o njihovom sufinanciranju sredstvima kohezijskog i strukturnih fondova EU.

Edukacije su bile namijenjene tijelima državne i javne uprave, lokalne i regionalne samouprave, ustanovama i poduzećima u javnom vlasništvu te regionalnim razvojnim agencijama, čiji polaznici su učili o mogućnostima i potencijalima ESI fondova, kao i provedbi ugovorenih projekata kako bi se povećao broj financiranih projekata iz ESI fondova.

Osim teoretskog dijela, polaznici su odradili i praktični dio gdje su na primjeru izgradnje poduzetničkog inkubatora, imali priliku analizirati projekt i naučiti postupak izrade te se upoznati s kriterijima za donošenje kvalitetne investicijske odluke.

Projekt je započet u rujnu 2016., a provedba traje do ožujka 2019. Ukupan proračun projekta je 1.460.097,74 kuna, a nositelj je Regionalna agencija DUNEA.

Pročitajte još

Od utorka autobusna linija 23 A prometuje po novom režimu

Dulist

Novinari na tradicionalnom druženju sa županom

Dulist

POTPISANI UGOVORI 331 tisuća kuna udrugama koje skrbe o starijim osobama i djeci s cerebralnom paralizom

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija