Zanimljivosti

U korov obrastao renesansni vrt

U korov obrastao renesansni vrt

Zeleni forum Rijeke dubrovačke i predsjednica Jadranka Šimunović čude se kako je u korov obrastao nekada prelijepi renesansni vrt Gundulić u Gružu.

– Kako to? Vidi li to itko odgovornih?, pitaju nas zabrinuto naši sugrađani preko našeg Zelenog telefona Eko-Fona 020/453-850 i mole da čim prije vidimo kako žalosno i tužno izgleda. Čim smo prije 3 dana rano ujutro došli kod ulaza u vrt Gundulić pojavilo se nekoliko građana koji tu žive u susjedstvu i požalili nam se kako se to može dogoditi u jednom kulturnom Gradu, da se zapusti zaštićeno kulturno dobro kakav je renesansni vrt Gundulić! – piše Jadranka Šimunović te nastavlja:

– Pokazuju nam odbačeno smeće i slomljena ulazna vrata, kažu, dok je Vrtlar tu bio bilo je lijepo uređeno, sve je cvjetalo, a gledajte sada kako tužno i jadno izgleda, a noću u kasne sate tu dolaze mladi, piju, galame! Što reći nego da dijelimo ogorčenje naših sugrađana i ujedno se čudimo kako ovaj nekadašnji renesansni vrt, dio naše parkovne baštine nije uređen kako se obećavalo ovog proljeća, a ne pustiti ga da zaraste u korov – pita se Šimunović.

– Završiti ćemo odgovorom u svezi nakane uništavanja renesansnog vrta Gundulić bivše ministrice zaštite okoliša i prirode Mirele Holy u proljeće 2012: „Vrednovanje baštine dubrovačkog renesansnog vrta trebalo bi odrediti kao prioritetnu aktivnost, jer su razne neprimjerene intervencije i njeno nepovratno uništavanje postali svakodnevica!“ – zaključila je Šimunović.
 

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist