Natrag
26.4.2019 08:40

facebook

twitter

google

rss

dulist

U Konavlima i Orebiću pronađene granate

4.10.2013 @ 10:27 Nikša Miletić Crna kronika

Podijelite:

Tijekom proteklog tjedna po dojavi trojice građana od strane pirotehničara Policijske uprave izuzete su dvije minobacačke granate zaostale iz II svjetskog rata

i to jedna na području Konavala, a druga na području Orebića, dok je vojni komplet sa ukupno 266 komada puščanog streljiva izuzet u Dubrovačkom primorju. Pronađena sredstva su pohranjena u sigurnosni kontejner do uništenja, stoji u priopćenju PU DN.
Ovim putem još jednom podsjećamo kako i dalje traje akcija „Manje oružja-manje tragedija“ u sklopu koje  građani policiji mogu predati oružje, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni ni prekršajni postupak.

Apeliramo na sve građane koji negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja je vremenski neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92, zaključuje se u policijskom priopćenju.
  

Komentari

O autoru: Nikša Miletić

Magistar sam komunikologije, po prirodi idealist, u stvarnosti cinik sa rozim naočalama. Smatram kako je biti u mogućnosti ispraviti ili ukazati na nepravdu vjerojatno najveća legalna i legitimna moć koju pojedinac može imati.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana