Crna kronika

U Konavlima i Orebiću pronađene granate

Mine

Tijekom proteklog tjedna po dojavi trojice građana od strane pirotehničara Policijske uprave izuzete su dvije minobacačke granate zaostale iz II svjetskog rata

i to jedna na području Konavala, a druga na području Orebića, dok je vojni komplet sa ukupno 266 komada puščanog streljiva izuzet u Dubrovačkom primorju. Pronađena sredstva su pohranjena u sigurnosni kontejner do uništenja, stoji u priopćenju PU DN.
Ovim putem još jednom podsjećamo kako i dalje traje akcija „Manje oružja-manje tragedija“ u sklopu koje  građani policiji mogu predati oružje, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni ni prekršajni postupak.

Apeliramo na sve građane koji negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo građane da ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste policiju na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Dragovoljna predaja oružja je vremenski neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92, zaključuje se u policijskom priopćenju.
  

Pročitajte još

20-godišnjak osumnjičen za provalu u teretanu i vozilo

Dulist

Poznate su okolnosti smrtnog stradavanja 78-godišnjakinje, vozač u pritvoru

Dulist

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U Popovićima smrtno stradala starija ženska osoba

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija