Zanimljivosti

U Dubrovniku voda opet za piće

U Dubrovniku voda opet za piće

Iz Vodovoda Dubrovnik javljaju kako voda u vodoopskrbnoj mreži Grada Dubrovnika, Šumeta, Zatona, Orašca i Elafitskih otoka odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće i može se bez ograničenja koristiti za piće i ostale potrebe.

S druge strane, prema rezultatima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u uzorcima vodovodne vode iz izvorišta Prud (uzorci uzeti iz vodovodnih mreža u Prudu, Kuli Norinskoj i Opuzenu) vrijednosti mutnoće su iznad zadanih vrijednosti te kao takvi ne udovoljavaju  Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.

Isporučena voda iz ovog izvorišta redovito se klorira i za sada je mikrobiološki ispravna preporučamo da se voda za piće prije upotrebe pusti da se istaloži te da se nakon toga samo bistri dio prokuha. Voda se može koristiti za kuhanje, kao i za ostale sanitarne potrebe.

U uzorcima vode uzetih iz izvorišta Doljani ( uzorci uzeti iz vodovodnih mreža u Metkoviću što podrazumjeva i uzorke sa dijela poplavljenog područja na desnoj obali Neretve) nisu nađene povećane vrijednosti mutnoće, te voda udovoljava Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće i može se koristiti za piće bez prokuhavanja.

Pročitajte još

TURISTIČKI EXPERIENCI SVE POPULARNIJI Niša koju uz malo kreativnosti, a bez puno ulaganja, možete dobro iskoristiti

Ivana Mijić Vulinović

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist