Natrag
20.2.2019 15:28

facebook

twitter

google

rss

dulist

U Dubrovniku voda opet za piće

6.4.2013 @ 9:22 Baldo Marunčić Zanimljivosti

Podijelite:

Iz Vodovoda Dubrovnik javljaju kako voda u vodoopskrbnoj mreži Grada Dubrovnika, Šumeta, Zatona, Orašca i Elafitskih otoka odgovara Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće i može se bez ograničenja koristiti za piće i ostale potrebe.

S druge strane, prema rezultatima županijskog Zavoda za javno zdravstvo, u uzorcima vodovodne vode iz izvorišta Prud (uzorci uzeti iz vodovodnih mreža u Prudu, Kuli Norinskoj i Opuzenu) vrijednosti mutnoće su iznad zadanih vrijednosti te kao takvi ne udovoljavaju  Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće.

Isporučena voda iz ovog izvorišta redovito se klorira i za sada je mikrobiološki ispravna preporučamo da se voda za piće prije upotrebe pusti da se istaloži te da se nakon toga samo bistri dio prokuha. Voda se može koristiti za kuhanje, kao i za ostale sanitarne potrebe.

U uzorcima vode uzetih iz izvorišta Doljani ( uzorci uzeti iz vodovodnih mreža u Metkoviću što podrazumjeva i uzorke sa dijela poplavljenog područja na desnoj obali Neretve) nisu nađene povećane vrijednosti mutnoće, te voda udovoljava Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće i može se koristiti za piće bez prokuhavanja.

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana