Aktualno

U DUBROVNIKU Svečano obilježavanje 28. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice

Svečano obilježavanje 28. obljetnice osnutka Hrvatske ratne mornarice održat će se u Dubrovniku u četvrtak, 19. i petak, 20. rujna.

Prvog dana svečanosti, u četvrtak, 19. rujna, od 19:30 sati ispred Katedrale održat će se svečani koncert „Mi smo hrvatski mornari“ u kojem sudjeluju Orkestar HRM-a, Mješoviti pjevački zbor HRM-a, Mješoviti zbor „Libertas“, Dubrovački komorni zbor, klapa „Sveti Juraj“ HRM, klapa „Kaše“, prvakinja Opere HNK Split – mezzosopran Terezija Kusanović.

Središnja svečanost – svečano postrojavanje postrojbi HRM-a održat će se u Luci Gruž u petak, 20. rujna u 10:30 sati, a svečanosti će prethoditi jutarnja budnica Orkestra HRM-a ulicama grada Dubrovnika od 8:00 sati.

Posebnost bogatog programa u organizaciji MORH-a su Dani otvorenih vrata na brodovima HRM-a koji će se u Luci Gruž odvijati u četvrtak, 19. rujna 2019., od 10 do 18 sati i u petak, 20. rujna 2019., od 13 do 18 sati, a građanima i posjetiteljima dostupni su desantni brod minopolagač DBM-81 „CETINA“, raketna topovnjača RTOP-42 „DUBROVNIK“, obalni ophodni brod OOB-31 „OMIŠ“, spasilački brod SB-73 „FAUST VRANČIĆ“.

Cjelokupni program obilježavanja 28. obljetnice HRM-a dostupan je OVDJE.

 

Pročitajte još

VAGA POKAZALA 135 KILOGRAMA Julija iz Opuzena u novoj sezoni popularnog showa

Dulist

‘OVO ČETIRI TISUĆE KUNA?’ ‘Milijun godina star’ stan izazvao oštre reakcije

Dulist

JAVNA TRIBINA ‘U velikoj obitelji nitko nije zakinut, djeca su najveće bogatstvo’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija