Aktualno

U Dubrovniku se očekuje 5.000 zahtjeva

Za ozakonjenje nezakonito izgrađenih zgrada predano je ukupno 773.198 zahtjeva. 

S obzirom da su neki gradovi već izašli s brojem zaprimljenih zahtjeva, poslali smo upit Gradu Dubrovniku o broju zaprimljenih zahtjeva za legalizacijom.

– Pisarnica Grada Dubrovnika još uvijek upisuje zaprimljene zahtjeve i preporučene pošiljke. Za sada se radi o 4.575 upisanih zahtjeva. Procjena je da će konačna brojka biti 5.000. Glavnina zahtjeva predana posljednji tjedan pred isteka roka je bez ikakve dokumentacije – ističu iz Grada Dubrovnika.
Što se tiče daljnje procedure, dodaju, prvo se obrađuju predmeti koji su kompletirani, po redoslijedu zaprimanja, a u sljedećoj fazi su zahtjev bez dokumentacije.

– Prema naputku Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja od 27. lipnja 2013. godine, primjereni rok za dopunu takvih zahtjeva, odnosno dostavu kompletne dokumentacije iznosi najmanje 60 dana, a u slučaju da stranka zatraži produženje toga roka iz opravdanih razloga njenom se zahtjevu može udovoljiti – zaključili su iz gradske uprave.
           
 
Inače, očekuje se da će konačni broj zahtjeva za legalizaciju objekata biti oko 774 tisuće, od čega bi se glavnina trebala riješiti u roku od dvije godine, objavila je na konferenciji za novinare ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš.
 
 
Najviše je, 88.000 zahtjeva, predano u Gradu Zagrebu, a slijede Splitsko-dalmatinska i Zagrebačka županija, sa 76.782 i 65.201 zahtjevom. Najveći je dio zahtjeva, više od 570 tisuća, pritom predano u lipnju, odnosno u zadnjem mjesecu prije isteka roka.
 
Za očekivati je da će oko 10 posto predanih zahtjeva biti odbijeno jer legalizacija po zakonu nije moguća, a još oko 10 posto zahtjeva vjerojatno je predano iz straha, a ne jer je legalizacija potrebna, rekla je Mrak Taritaš i dodala kako se nada da će se u roku od dvije godine riješiti glavnina, 70 do 80 posto predanih zahtjeva.

Pročitajte još

SAVJET MINISTARSTVA ZBOG KORONAVIRUSA Ne putujte u pogođene talijanske regije

Dulist

Opća bolnica Dubrovnik stručnjacima poklonila edukaciju iz likovne terapije

Dulist

IVAN ĐIKIĆ Ne smije se toliko paničariti, koronavirus sličan je virusu gripe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija