Zanimljivosti

U Dubrovniku kvadrat stana 4 tisuće, a u Petrinji – 660 eura

Nastavlja se trend izraženog rasta traženih cijena nekretnina u Hrvatskoj. I dalje su najviše prosječne cijene kvadrata nekretnina u Dubrovniku.

Cijene stanova bilježe, u posljednjih nekoliko godina rekordan, godišnji rast od 8 i pol posto, dok su tražene cijene kuća u istom periodu više za gotovo 5 posto. Rast je izraženiji usporedimo li cijene sa onima iz 2016., pa su u samo 24 mjeseca cijene stanova porasle za više od 13 posto, dok cijene kuća bilježe rast od gotovo 7 i pol posto.

Kod nas se tako za kvadrat kuće prosječno traži 4.669 eura, dok prosječna cijena kvadrata stana iznosi 3.861 euro, prema informacijama Njuškala. Istovremeno, prosječna tražena cijena kvadrata stana u, primjerice, Petrinji iznosi 660 eura, dok kvadrat kuće u ovom trenutku iznosi 379 eura. U obližnjem Sisku cijena kvadrata stana viša je za 20 posto, i iznosi 789 eura, dok kuće postižu i 45 posto više cijene nego u Petrinji, pa u ovom trenutku kvadrat kuće s okućnicom iznosi 549 eura.

 

 

Pročitajte još

ZAVRŠIO 8. DUFF Ovo su najbolji filmovi!

Dulist

VIDEO/SRETNO MLADENCI Kolega im se oženio, a dubrovački vatrogasci ovako slave

Dulist

ROGAČ, KADULJA, RUZMARIN… Obogati vlastiti vrt i ‘ne budi panj’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija