Natrag
24.4.2019 06:15

facebook

twitter

google

rss

dulist

U Dubrovniku će se snimati visokobudžetni indonezijski film?

14.7.2015 @ 9:56 Dulist dulist IN

Podijelite:

U Grad Dubrovnik pristigao je novi zahtjev za bratimljenjem. Još uvijek neformalna inicijativa dolazi iz grada Nusa Dua, Bali, a zamjeniku gradonačelnika Željku Ragužu prijedlog je u petak iznio indonezijski veleposlanik u Republici Hrvatskoj NJ.E. Agus Sardjana.

Veleposlanik Sardjana smatra da Dubrovnik i turistički grad Nusa Dua, koji je smješten u blizini Denpasara, glavnog grada ove indonezijske provincije, imaju podlogu za aktivnu razmjenu iskustava i dobih praksi kada je riječ o ulozi turizma u očuvanju lokalnog identiteta, kulture i baštine.

Osim razvoja suradnje na polju turizma i kulture, veleposlanik Sardjana predstavio je i ozbiljne planove da se u Dubrovniku snima visokobudžetni indonezijski film namijenjen europskoj distribuciji.

Zamjenik gradonačelnika Raguž pozdravio je ideju o međusobnoj suradnji te je ukratko veleposlanika upoznao s turističkim rezultatima koje Dubrovnik bilježi od 2010. godine, ali i o planovima koje ova gradska uprava ima u vidu razvoja novih sadržaja, posebno razvoja filmske industrije, budući da je Dubrovnik sve traženija kulisa za snimanje TV serija i filmova različitih produkcija, pišu iz Grada Dubrovnika.

O iznijetim planovima veleposlanik je obavijestio i ministra turizma Darka Lorencina. Također, rekao je Sardjana, o mogućoj turističkoj suradnji Balija i Dubrovnika već je razgovarao s voditeljem Ureda Svjetske banke u Hrvatskoj Carlosom Pineruom. Veleposlanik je podsjetio na zanimljiv podatak da je Svjetska banka početkom 70-ih dijelom financirala projekte u turizmu u Nusa Dui i Dubrovniku.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana