Aktualno

U Dubrovniku 9 000 posjetitelja

U Dubrovniku 9 000 posjetitelja

Jutros je održana 27. sjednica Turističkog vijeća TZ grada Dubrovnika.

Od sječnja do kraja travnja, ostvareno je šest posto više dolazaka, odnosno 84 216 , a ostvareno je  235 545 noćenja, što je na razini realiziranih noćenja u prva četiri mjeseca 2012. godine.

Prvosvibanjski praznici donijeli su vrlo dobra ostvarenja turističkog prometa, u Dubrovniku je boravilo oko 8500 gostiju, a pozitivan trend povećanja broja dolazaka i noćenja nastavljen i je tijekom prvog tjedna svibnja . Trenutno u Dubrovniku boravi oko devet tisuća posjetitelja, odnosno 18 posto više nego prošle godine.

Od početka godine na dubrovačkom području popunjenost kapaciteta vrlo je dobra, u hotelima je do prvog tjedna mjeseca svibnja ostvaren sedam posto bolji promet nego u istom razdoblju 2012, kampovi su bolji za trideset posto, dok je privatni smještaj doživio pravi „boom“ s povećanjem od visokih osamdeset posto.
Prvi na top – listi naših turista su gosti iz Ujedinjenog kraljevstva, potom Francuske, Njemačke, SAD –a, Švedske, Hrvatske te ostali.

Dosadašnja ostvarenja turističkog promet na razini su očekivanja za prvi dio 2013. godine i jamstvo su daljnjeg uspješnog nastavka i rasta turističkog prometa u mjesecima koji dolaze – zaključeno je na jutrošnjoj sjednici Turističkog vijeća TZ grada Dubrovnika.

Pročitajte još

[FOTO] RADOVI NA OPSKRBNOM U MOKOŠICI Franković: Navedena investicija ukupno iznosi 570 tisuća eura

Dulist

PREDSTAVLJEN NOVI BROJ ČASOPISA TURISTIČKE ZAJEDNICE Pazija je začinila ovogodišnji ‘Welcome’

Dulist

ODLIČNE VIJESTI IZ ZRAČNE LUKE RUĐER BOŠKOVIĆ Broj putnika u travnju premašio rekordnu 2019.!

Dulist