Aktualno

U Dubrovniku 8% više turista nego lani

Stabilnost Dubrovnika kao atraktivnog i uspješnog turističkog odredišta potvrđena je i pozitivnim ostvarenjima turističkog prometa u srpnju, kad je u gradu boravilo 130 968 gostiju ili 8 posto više nego u srpnju 2012. godine.

Od 1. do 31. srpnja turisti u Dubrovniku ostvarili su ukupno 563.226 noćenja ili sedam posto više. U svim obilicima smještaja u srpnju su ostvarenja povećanja noćenja,  osim u hotelima u kojima se bilježi manji pad od 4 posto, dok u srpnju privatni smještaj ima za 27 posto više noćenja.

Top- listu država ih kojih dolaze dubrovački turisti i u srpnju predvode već tradicionalno gosti iz Ujedinjenog kraljevstva sa 13,9 posto udjela u ukupnom broju dolazaka i 19,2 posto udjela u noćenjima. Slijede gosti iz Francuske, Njemačke, Hrvatske, SAD -a, Norveške, Švedske i Finske.
Devetu poziciju naše liste drže australski turisti kojih ove godina također ima više nego u 2012., te ih je od početka 2013. u Dubrovniku boravilo 16.873 ( 24 posto više), a ostvarili su 50.822 noćenja ili 20 posto više.

Tržište Rusije i Španjolske bilježe ove sezone pad ostvarenja, te je ruskih gostiju za dvadesetak posto manje, a Španjolaca za 15 posto manje.
Od početka godine do kraja srpnja Dubrovnik bilježi za 12 posto više dolazaka turista, odnosno 416.814 , te 1,519.243 noćenja što je za devet posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Početkom kolovoza u gradu boravi nešto više od devetnaest tisuća gostiju ili sedam posto više nego početkom kolovoza prošle godine.

Pročitajte još

OPG OBITELJI BUCONIĆ Mati Kate je ‘doktorica za artičoke’, a ni jagode nisu za bacit’!

Mia Njavro Banić

Važna obavijest redakcije DuLista

Dulist

Od petka aktivne dodatne linije iz Dubrovnika prema Zagrebu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija