DuList IN

U Dubrovnik stigli novi Erasmus studenti

U Dubrovnik stigli novi Erasmus studenti

Orijentacijski tjedan (Orientation week) za strane studente koji će, u okviru Erasmus+ programa, ljetni semestar akademske 2014./2015. godine provesti na Sveučilištu u Dubrovniku odvija se u tjednu od 16. do 20. veljače 2015., u organizaciji Službe za međunarodnu suradnju i neprofitne organizacije Erasmus Student Network Dubrovnik.

25 novih studenata iz devet europskih zemalja susrelo se u Sveučilišnom kampusu s prorektorom za međunarodnu suradnju i znanost prof. dr. sc. Vlatkom Lipovcem, pročelnikom Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju doc. dr. sc. Nebojšom Stojčićem, nastavnikom na Odjelu za komunikologiju izv. prof. dr. sc. Matom Brautovićem i zaposlenicima Sveučilišta. Dobili su sve potrebne informacije vezane uz studiranje u Dubrovniku, a imaju organiziran i društveni program.

Prorektor Lipovac zaželio je svim studentima dobrodošlicu i ugodan boravak na Sveučilištu u Dubrovniku. Izv. prof. dr. sc. Brautović predstavio je Odjel za komunikologiju i pritom naglasio kako se uspjeh Sveučilišta vidi i kroz sve veći broj dolazaka inozemnih studenata. Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju predstavio je pročelnik Stojčić koji je i sam bio Erasmus student pa je izjavio da mu je to bilo najljepše iskustvo u životu.

Erasmus studente očekuje tjedan dobre zabave uz mnogobrojne aktivnosti. Posjetit će lokalno kino, razgledavat će staru gradsku jezgru, posjetiti Srđ… Na kraju tjedna očekuje ih i proslava sa volonterima i članovima uprave ESN-a. ESN Dubrovnik pomaže svim inozemnim studentima kako bi njihovo iskustvo bilo obilježeno najboljim uspomenama.

Natalia Grmuša i Nina Mijoč

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist