Natrag
16.7.2018 18:32

facebook

twitter

google

rss

dulist

U dubrovačkoj bolnici pronađena legionarska bolest

23.9.2017 @ 7:27 Baldo Marunčić Aktualno

Podijelite:

U Općoj bolnici Dubrovnik zabilježen je slučaj legionarske bolesti, a tu informaciju potvrdili su nam iz te zdravstvene ustanove.

-Vezano za Vaš upit izvještavamo Vas da je krajem kolovoza ove godine detektiran jedan izolirani slučaj legionarske bolesti radnika na Odjelu pedijatrije – tako je na upit DuLista odgovoreno iz Opće bolnice Dubrovnik o pojavi legionele u toj zdravstvenoj ustanovi. Iz OB Dubrovnik su u nastavku odgovora istaknuli kako su poduzete sve zaštitne mjere, ali i kako nije utvrđen točni izvor zaraze.

-Napravljeni su epidemiološki izvidi te su obavljene preventivne mjere na sustavima. Za navedeni izolirani slučaj nije moguće nedvojbeno utvrditi izvor zaraze, uz napomenu da se legionarska bolest ne prenosi s čovjeka na čovjeka, već isključivo putem vodenog aerosola te nema razloga za zabrinutost – rečeno nam je u odgovoru iz Opće bolnice Dubrovnik. Kako DuList neslužbeno doznaje, ‘radnik’ koji se spominje je medicinska sestra.

Više pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

 

Komentari

O autoru: Baldo Marunčić

Diplomirani novinar i magistar struke odnosa s javnošću sa žutim pojasom iz karatea. Fanatik trivije, šahovski kibicer i zaljubljenik u ukusnu domaću hranu i svoj Grad. Ne podnosi nepravdu i smatra kako novinarstvo treba biti oružje protiv te nepogode.

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana