Kultura

U Bursu stiže “Kraljica majka”

Premijera nove predstave Kazališta Marina Držića, "Kraljica majka" održat će se 11. travnja u Teatru Bursa s početkom u 20 sati. Autor predstave je Manlio Santanelli, a redatelj Ivan Leo Lemo.

U glavnim ulogama su koa Regina Milka Podrug Kokotović te Vladimir Posavec Tušek kao Alfredo. Scenografkinja je Vena Režić, kostimografkinja Mirjana Zagorec, a skladatelj Zvonimir Dusper.

O predstavi:
'Kraljica majka' je ironičan naziv koji je sin Alfredo priskrbio osamljenoj staroj majci Regini. On dolazi na njena vrata slomljen i onemoćao od raznih životnih tegoba.
Regina i Alfredo su dvije duše koje vape za mirom i odriješenjem iz vlastitog pakla koji nose u sebi. Majka prikriva svoju prošlost kada je kao redovnica začela i napustila samostan, a cijeli život je sinu tu bitnu činjenicu prešutjela.
Alfredo pokušava biti spisatelj, te bilježi razvoj bolesti svoje majke iz dana u dan; kroz takav oblik dnevnika zapisuje svoje osjećaje, misli i stavove prema Regini.
Majka je kreirala iluziju, a epicentar je u zatomljavanju vjere. Sin svoju blokadu na životnom i kreativnom planu vuče upravo iz majčine mračne tajne i hladnoće koja ga je pratila u djetinjstvu.
Regina u sebi vapi za ljubavlju, sinom i Bogom; ali svojim tonom, duhom i riječima ne dopire do posrnulog sina koji je ogrezao u paklu heroina i raznih tableta za smirenje.

Pročitajte još

HRVATSKA KOMORA ARHITEKATA ‘Mjera’ je najbolji konceptualni pothvat

Dulist

KATE KAPURALICA Ivica Kunčević logičan je izbor u antologijskom nizu legendarne predstave

Dulist.hr

U ČAST AKADEMIKU VEKARIĆU Predstavljanje zbornika radova ‘Dubrovnik u hrvatskoj povijesti’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija