Politika

U budućnosti nitko osim Libertasa neće moći na Pile

U budućnosti nitko osim Libertasa neće moći na Pile

U javnom prostoru isticalo se oivh dana kako ćemo ovom dolukom nekoga ugroziti. To su neistine. Preko Boninova je prometovao jedino Libertas, a ostali, kad je riječ o autobusima, išli su preko Zagrebačke ulice. Oni će moći Zagrebačkom voziti i dalje. Neće ih se onemogućiti u gospodarskom djelovanju – rekao je gradonačelnik tijekom objašnjavanja točke o prometovanju prema Pilama preko Boninova.

-Intencija je pokušati smanjiti broj gostiju s cruisera koji dolaze Zagrebačkom ulicom te kontrolirati istovremeni broj dolazaka na Pile. Ključ cijele priče jest kontrola, odnosno upravljanje – rekao je te dodao kako je norma uvedena u brojnim gradovima.

-Dok danas o ovome govorimo nema gostiju, ali moramo dugoročno planirati. To uključuje park and ride sustav na Pobrežju, na čemu radimo. Nitko drugi u budućnosti neće moći doći na Pile osim javnog gradskog prijevoza. Dovodimo li time u povlašteni položaj Libertas? Ne. Time kontroliramo broj ljudi koji dolazi u povijesnu jezgru – objasnio je.
-Ideja o ‘bookiranju’ Pila nije moja, ito je ideja koju je predloožio Srđ je Grad i predstavio je kroz sustav vaučera, još dok je s nama u Vijeću bio Ljubo Nikolić. Trebalo je vremena dok se sve razvilo i dok se posložio sustav – rekao je gradonačelnik dodavši kako nam skora budućnost donosi to da oko povijesne jezgre neće biti automobili posjetitelja, već isključivo građana.

-Zašto bismo radili suprotno od ostalih svjetskih destinacija kao što su Rim, Barcelona, Venecija… Nitko ne dozvoljava dolazak automobila posjetitelja u neposrednoj blizini povijesne jezgre – rekao je dalje.

Točka je povučena s dnevnog reda te će se o njoj raspravljati na idućoj sjednici.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist