Grad

TUŽNA VIJEST Napustila nas je Anamarija Paljetak

TUŽNA VIJEST Napustila nas je Anamarija Paljetak

Nakon duge bolesti napustila nas je gospođa Anamarija Paljetak, vrsna prevoditeljica, lektorica, urednica i supruga dubrovačkog književnika i akademika Luka Paljetka. Sprovod gospođi Anamariji bit će sutra u 10 na Dančama.

Anamarija Paljetak rođena je u Idriji (Slovenija). Završila je Filozofski fakultet u Ljubljani (slovenski jezik i književnost – povijest umjetnosti). Radila je kao lektor za slovenski jezik na Filozofskom fakultetu u Zadru. Od 1983. radila je kao samostalna umjetnica (prevoditeljica), članica Društva hrvatskih književnih prevodilaca. Osim prevođenja, istraživala i pisala o hrvatsko-slovenskim književnim i kulturnim vezama. Za svoj prevoditeljski rad primila je 1986. godine ‘Župančičevu listinu’, prestižno priznanje koje prevoditeljima sa slovenskog jezika dodjeljuje Društvo slovenskih pisateljev (DSP).

Bila je dugogodišnja članica predsjedništva Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku, urednica i autorica nekoliko knjiga s bogatim prevoditeljskim opusom.

 

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović