Grad

TUŽNA VIJEST Napustila nas je Anamarija Paljetak

Nakon duge bolesti napustila nas je gospođa Anamarija Paljetak, vrsna prevoditeljica, lektorica, urednica i supruga dubrovačkog književnika i akademika Luka Paljetka. Sprovod gospođi Anamariji bit će sutra u 10 na Dančama.

Anamarija Paljetak rođena je u Idriji (Slovenija). Završila je Filozofski fakultet u Ljubljani (slovenski jezik i književnost – povijest umjetnosti). Radila je kao lektor za slovenski jezik na Filozofskom fakultetu u Zadru. Od 1983. radila je kao samostalna umjetnica (prevoditeljica), članica Društva hrvatskih književnih prevodilaca. Osim prevođenja, istraživala i pisala o hrvatsko-slovenskim književnim i kulturnim vezama. Za svoj prevoditeljski rad primila je 1986. godine ‘Župančičevu listinu’, prestižno priznanje koje prevoditeljima sa slovenskog jezika dodjeljuje Društvo slovenskih pisateljev (DSP).

Bila je dugogodišnja članica predsjedništva Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku, urednica i autorica nekoliko knjiga s bogatim prevoditeljskim opusom.

 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ: Ivica Grilec sutra će biti razriješen dužnosti ravnatelja Lokruma

Dulist

‘BILA JE JEDNA OD NAJZAPUŠTENIJIH’ Uređena Ulica kardinala Stepinaca

Dulist

PREVENCIJA ZBOG KORONAVIRUSA Zatvorena blagajna Čistoće, glomazni otpad iznesite ispred kuće

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija