Zanimljivosti

Turistički vodiči obilježili svoj dan!

Turistički vodiči obilježili svoj dan!

Povodom Međunarodnog Dana turističkih vodiča 21. veljače okupili su se turistički vodiči, članovi Društva turističkih vodiča Dubrovnik, u Sunset Beach-u i obilježili svoj Dan na prigodnom predavanju kolege Marojice Bijelića.

-Predstavljajući ‘Lokrumske minijature’ Marojica nas je podsjetio na dokumenat iz 1023. o dolasku Benediktinaca, osnivanju opatije, redu, radu i životu tijekom stoljeća, pa sve do njihova napuštanja Lokruma. Govorio je o lozi Habsburgovaca i dolasku Maksimilijana, brata Franje Josipa I. na komemoraciju poginulim mornarima potopljenog ratnog broda Triton prije 150 godina. O prospavanoj noći u ovom rajskom vrtu, kupnji Lokruma, oblikujući ga u raskošno romantično mjesto za sebe i suprugu Šarlotu, kao i o tragičnoj pogibelji u Meksiku – istaknuli su iz Društva.

U nastavku obilježavanja Međunarodnog Dana turističkih vodiča 22. veljače započinje i ciklus subotnjih besplatnih razgledanja Grada za građane, s Pila u 10 sati, kao i besplatna vođenja učenika osnovnih škola Dubrovačko-neretvanske županije u dogovoru sa školama.

Pročitajte još

TURISTIČKI EXPERIENCI SVE POPULARNIJI Niša koju uz malo kreativnosti, a bez puno ulaganja, možete dobro iskoristiti

Ivana Mijić Vulinović

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist