Natrag
23.3.2019 22:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

Tunelu “alibi” u prometnoj studiji

16.11.2011 @ 17:35 Andrea Falkoni Račić Aktualno

Podijelite:

Gradonačelnik je danas vjerujemo došao na svoje. Potrebu gradnje famoznog, i u zadnje vrijeme toliko spominjanog tunela od Pila do Splitskog puta potvrdili su i prometni stručnjaci.

Točnije izrađivaču dubrovačke prometne studije, o kojoj se također govori već godinama. No sada je ista u završnoj fazi koja je predstavljena gradonačelniku i njegovim suradnicima. E, upravo je na prezentaciji, o čemu je javnost izvijestila gradska uprava putem svoje web stranice, rečeno kako je prometna studija potvrdila potrebu za izgradnjom tunela od Splitskog puta do Pila kako bi se adekvatno riješio trenutno najveći prometni problem gužvi oko povijesne jezgre.

Usuglašen je i projekt rekonstrukcije Ilijine Glavice koji će se izvesti dogodine, a u svrhu rasterećenja postojećih ulaza u Grad istaknuto je kako će se razmotriti osposobljavanje istočnog ulaza preko Orsule.
Sad još treba namaknuti barem 50-ak milijuna kuna kako bi se tunel u dužini od svega (kako je na prezentaciji izmjena i dopuna PPU-a i GUP-a rekao Vlahušić) 793 metra i izgradio u roku manjem od godinu dana.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana