Natrag
19.2.2019 12:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

Trojica Konavljana pušteni na slobodu, ne smiju međusobno ‘prozboriti ni riječ’

7.10.2018 @ 9:01 Dulist Crna kronika

Podijelite:

Sjećate li se pokušaja ubojstva u Čilipima početkom rujna? U priči su sudjelovala trojica mladih Konavljana, A.B., K.C. i D.O. koji su ovog tjedna, mjesec dana nakon događaja, pušteni na slobodu.

Izrečene su im, doznajemo, mjere opreza kojima ne smiju međusobno kontaktirati, a Dulist još jednom podsjeća što se dogodilo te večeri.

Prvookrivljenik, 22. godišnjak, je prema pisanju DORH-a 1. rujna 2018. oko 19,48 sati na području općine Konavle, u namjeri da liši života hrvatskog državljanina (1992.) zbog prethodnog sukoba, vozilom krenuo i ubrzavao kretanje prema njemu, ali je ovaj uspio izmicanjem izbjeći udar vozila i time prikliještenost vozilom uz zid, a u koji je vozilo i udarilo.

-Osnovano se sumnja da su drugookrivljenik (oštećenik iz prethodno opisanog događaja) i trećeokrivljenik oko 19,45 sati na području općine Konavle, u nakani teškog ozljeđivanja hrvatskog državljanina (1996., prvookrivljenik iz prethodno opisanog događaja) nasrnuli na njega i zadali mu više udaraca rukama i nogama u tijelo i glavu, od kojih je zadobio više ozljeda koje u svom zbroju i vrsti predstavljaju tešku tjelesnu ozljedu – istaknuli su tada DORH-a.

Zbog pokušaja ubojstva napadom automobilom, odlukom suca istrage nadležnog suda određen istražni zatvor ovom trojcu – protiv prvookrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoka i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela te protiv drugookrivljenika i trećeokrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Mjesec dana nakon, sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku nije se suglasio sa zahtjevom dubrovačkog Županijskog državnog odvjetništva o produljenju pritvora za trojicu mladih Konavljana te su oni danas na slobodi.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana