Natrag
20.2.2019 12:50

facebook

twitter

google

rss

dulist

Triler “Osveta” večeras u Slavici

27.7.2012 @ 9:22 Ana Prohaska dulist IN

Podijelite:

Francuski psihološko-ljubavni triler „Osveta“ redatelja Etiennea Faurea prikazat će se večeras u 21:30 sati u Ljetnom kinu Slavica.

Dubrovačke ljetne igre u suradnji s Festivalom igranog filma u Puli, iz međunarodnog programa Europolis, večeras donose psihološko-ljubavni triler poznatog francuskog redatelja Etiennea Faurea. Proslavljen po kratkometražnim i srednjemetražnim dokumentarcima, Etienne Faure u isto vrijeme je i autor scenarija te u novije vrijeme i  producent svojih filmova (In extremis iz 2000. i Des illusions iz 2009.godine). Posljednji Faureov film,  koji će festivalska publika imati priliku pogledati – „Osveta“(Désordres) prati život profesora povijesti i zemljopisa Vincenta i njegove žene Marie.
Oni sa sinom napuštaju Pariz kako bi živjeli na farmi na jugu Francuske. Dok Vincenta veseli život na selu, Marie nije pretjerano oduševljena, a dodatni nemir u čitavu obitelj unijet će posjet njegovog učenika Thibaulda.

U glavnim ulogama su Isaach De Bankolé, Sonia Rolland, Jean-Christophe Bouvet, Estelle Simon te mlada glumačka nada Niels Schneider koji je ostvario zapažene uloge u filmovima kanadskog redatelja Xaviera Dolana „Izmišljene ljubavi“ (Les amours imaginares) i „Ubio sam majku“ (J'ai tué ma mère).

Film je titlovan na hrvatski i engleski jezik, a ulaznice su dostupne online te u prodajnim uredima u Festivalskoj palači, na Stradunu i na ulazu, sat vremena prije same izvedbe, po cijeni od 30 kuna. Osim „Osvete“ u, Dubrovčanima omiljenom Ljetnom kinu Slavica koje je nedavno otvoreno nakon pet godina stanke, prikazat će se i film „ Zbogom kraljice“ 28. srpnja.

Foto: DLJI

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana