Kultura

TRI MJESECA DJEČJEG TRUDA Otvorena izložba polaznika Likovne radionice

TRI MJESECA DJEČJEG TRUDA Otvorena izložba polaznika Likovne radionice

Ovo je onaj šećer na kraju, radionica će zasigurno djeci ostati u pamćenju dugo vremena – rekao je ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik Tonko Smokvina prilikom otvaranja izložbe dječjih radova s Likovne radionice ovog utorka navečer.

Otvorenju su nazočili brojni roditelji i njihova entuzijastična djeca koja su jedva čekala pokazati rezultate svog vrijednog rada. Trud čak 56 polaznika ovogodišnje radionice usmjeravale su mentorice i akademske slikarice Ivana Miloglav Ivanković i Lena Kramarić od veljače do svibnja.

– Bilo mi je super, stvarno je bilo lijepo iskustvo. Prije svega Lena i ja smo se jako dobro složile, dogovarale smo se oko svega što ćemo raditi. U početku sam išla na to da rade dosta mrtve prirode i crtanja, zapravo smo krenuli s maškarama. Onda smo prolazili crtaće tehnike, ali smo vidjeli da djeca vole slobodne teme. Njima je dosta tog ‘moranja’. U školi moraju nešto, doma moraju nešto, tako da smo za cilj postavili da prođu kroz što više tehnika, ali i da im damo što veću slobodu u izražavanju i biranju tema. U početku je bilo izazovno jer je bilo dosta djece, dok sam se s njima upoznala, ali i s prostorom – istaknula je Miloglav Ivanković.

– Meni je ovo iskustvo bilo savršeno. Ovo mi je prvi put da sam vodila radionicu na duže razdoblje, sve dosadašnje su bile kraće. Uspjela sam dobro upoznati djecu i oni mene i zahvaljujući tome mislim da smo se nekako prilagodili jedni drugima i mogli smo raditi neka odstupanja od zacrtanog plana. Imali smo savršene uvjete u Umjetničkoj galeriji što se tiče prostora i materijala. Bilo je to stvarno jedno lijepo iskustvo. Vodila sam jednu grupu, a Ivana dvije i od 20-ak djece u mojoj grupi svi imaju poseban smisao za likovnu umjetnost – rekla je Kramarić.

– I dalje ćemo nastaviti priređivati dječje radionice kroz sljedeće godine, djeca su predano radila, a i roditelji su prepoznali potrebu i važnost kreativnog izražavanja djece u najranijoj dobi – zaključno je istaknuo Smokvina.

Podsjetimo, izložba ostaje otvorena do nedjelje 23. lipnja.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva izložba Josipe Vlašić

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist