Kultura

TRI MJESECA DJEČJEG TRUDA Otvorena izložba polaznika Likovne radionice

Ovo je onaj šećer na kraju, radionica će zasigurno djeci ostati u pamćenju dugo vremena – rekao je ravnatelj Umjetničke galerije Dubrovnik Tonko Smokvina prilikom otvaranja izložbe dječjih radova s Likovne radionice ovog utorka navečer.

Otvorenju su nazočili brojni roditelji i njihova entuzijastična djeca koja su jedva čekala pokazati rezultate svog vrijednog rada. Trud čak 56 polaznika ovogodišnje radionice usmjeravale su mentorice i akademske slikarice Ivana Miloglav Ivanković i Lena Kramarić od veljače do svibnja.

– Bilo mi je super, stvarno je bilo lijepo iskustvo. Prije svega Lena i ja smo se jako dobro složile, dogovarale smo se oko svega što ćemo raditi. U početku sam išla na to da rade dosta mrtve prirode i crtanja, zapravo smo krenuli s maškarama. Onda smo prolazili crtaće tehnike, ali smo vidjeli da djeca vole slobodne teme. Njima je dosta tog ‘moranja’. U školi moraju nešto, doma moraju nešto, tako da smo za cilj postavili da prođu kroz što više tehnika, ali i da im damo što veću slobodu u izražavanju i biranju tema. U početku je bilo izazovno jer je bilo dosta djece, dok sam se s njima upoznala, ali i s prostorom – istaknula je Miloglav Ivanković.

– Meni je ovo iskustvo bilo savršeno. Ovo mi je prvi put da sam vodila radionicu na duže razdoblje, sve dosadašnje su bile kraće. Uspjela sam dobro upoznati djecu i oni mene i zahvaljujući tome mislim da smo se nekako prilagodili jedni drugima i mogli smo raditi neka odstupanja od zacrtanog plana. Imali smo savršene uvjete u Umjetničkoj galeriji što se tiče prostora i materijala. Bilo je to stvarno jedno lijepo iskustvo. Vodila sam jednu grupu, a Ivana dvije i od 20-ak djece u mojoj grupi svi imaju poseban smisao za likovnu umjetnost – rekla je Kramarić.

– I dalje ćemo nastaviti priređivati dječje radionice kroz sljedeće godine, djeca su predano radila, a i roditelji su prepoznali potrebu i važnost kreativnog izražavanja djece u najranijoj dobi – zaključno je istaknuo Smokvina.

Podsjetimo, izložba ostaje otvorena do nedjelje 23. lipnja.

Pročitajte još

U LAZARETIMA Izložba Ane Opalić i Davida Kabalina o ‘Dubrovačkom karavanskom putu’

Dulist

Otvoreni ‘Dani kreativnih i kulturnih industrija, evo u čemu će Dubrovčani uživati

Dulist.hr

‘POČELI SMO SKROMNO’ Društvo dubrovačkih pisaca predstavilo deseto izdanje Literata

Dulist.hr

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija