Sport

TRE, TRE, TRESE SE! Svi u Gruž na najveći derbi hrvatskog vaterpola!

TRE, TRE, TRESE SE! Svi u Gruž na najveći derbi hrvatskog vaterpola!

Gruž će u subotu, 20. listopada biti domaćin utakmice drugog kola Triglav Regionalne vaterpolske lige. Jug Croatia osiguranje na svom će bazenu ugostiti HAVK Mladost. Ovo je prvi, od mnogobrojnih susreta ovih dvaju klubove ove sezone.

Posljednji susret ovih vječnih rivala odigran je u travnju ove godine na istom mjestu. Tada su Jugaši u finalu Regionalne lige porazili Mladost rezultatom 15:8 i treći put u nizu podigli pehar pobjednika.

‘Žapci’ su za ovu sezonu u svoje redove doveli iskusne igrače poput Miloša Ćuka, Antonia Petkovića, Ivana Buljubašića…, kada to spojimo s mladim igračima koji se već godinama kale na bazenu uz Savu, dobijemo momčad koja može parirati najboljim europskim ekipama. Za razliku od njih, Jug CO je znatno pomladio svoj sastav za ovu sezonu i pokazao da s tom ekipom može uzeti bodove protiv svake momčadi. Dokaz tomu su i rezultati obiju momčadi u srijedu u prvom kolu LEN Lige prvaka. Mladostaši su nakon trilera na svom bazenu remizirali s Hannoverom, dok su izabranici Vjekoslava Kobešćaka pobjedili Spandau u Berlinu.

Hrvatski vaterpolo ovu jesen proživljava lijepo razdoblje. Osim Mladosti, tu je i splitski Jadran koji je pojačao sastav za ovu sezonu. Dokaz tomu je i to da imamo tri kluba u Ligi prvaka. Pred nama je još mnogo derbija na bazenu u Gružu ove sezone i nadamo se da će broj gledatelja iz utakmice u utakmicu rasti.

Ovaj dvoboj dobar je uvod za finalni turnir Kupa Hrvatske koji će se održati od 21. do 23. prosinca u Dubrovniku. Jugaši brane naslov pobjednika, dok Mladost traži iskupljenje za prošlogodišnji neuspjeh, kada se nisu uspjeli ni plasirati među četiri najbolje ekipe nakon kvalifikacija.

-Vaterpolski klub Jug Croatia osiguranje ovim putem poziva navijače i sve one kojima je klub pri srcu da u subotu u 19.15 dođu u Gruž i pomognu momčadi predvođenu kapetanom Xavijem Garciom u pohodu na pobjedu u najvećem derbiju hrvatskog vaterpola. Svi u Gruž!!! – pozivaju iz kluba.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist