Aktualno

TOLIKO O SVIJESTI GRAĐANA Španja: Koja je fora parkirati na mjesto osobi bez invaliditeta?

Sinoć sam na aerodromu u Čilipima htio parkirati na mjesto za osobe s invaliditetom. Naravno, na jednom od dva mjesta predviđena za OSI na terminalu za odlaske automobil bez predočene iskaznice, a na drugom lik parkirao mrtav hladan s iskaznicom koja vjerojatno nije na njegovo ime i ne koristi automobili u te svrhe jer je uredno ukrcavao strane goste s prtljagom u automobil – početak je scenarija koji je naš paraolimpijac i vrhunski sportaš Mihovil Španja opisao na svom Facebok profilu.

Na njegovo pitanje ‘koja je ovo fora parkirati na ovo mjesto osobi bez invaliditeta i koji ne dolazi po osobu s fizičkom poteškoćom’, čovjek je rekao kako ‘nema vremena to sad objašnjavati’.

– Toliko o stanju svijesti nekih naših građana i kontinuiranom kršenju prava osoba s invaliditetom – ističe Španja.

Dosad je, kako kaže, izbjegavao fotografirati te osobe i njihove automobile jer je uistinu smatrao kako se može ljudskim pristupom zaobići prekršajne prijave i kazne njima.

– Međutim, od danas mobitel u ruke i sve javno objavljujem dok ne prestane strahovlada likova koji nisu dostojni ničega osim osude takvog ponašanja i udaranja po džepu – rekao je Španja i dodao još jedan bitan element.

– Neki dan sam objavio kako su se u Splitu pojavile krivotvorene potvrde za parking osoba s invaliditetom. Siguran sam da toga ima i na našem području, a nadležnim organima reda je nekad teško utvrditi radi li se o originalnim ispravama ili ne – naglasio je. Ističe kako je zato potrebno unaprijediti potvrde kako bi se jednostavnije utvrdilo na licu mjesta odgovara li ista identitetu vozača.

Pročitajte još

VIDEO/SVEČANO OZRAČJE Tijelovska procesija Gradom

Dulist

RUGLO NA LAPADSKOJ OBALI Pašalić otvorio marinu, a nije počistio za sobom

Andrea Falkoni Račić

PRONALAZNIK ĆE BITI NAGRAĐEN Izgubljena crna kožna torbica s dokumentima

Dulist