Politika

Tko su korisnici socijalne pomoći?

Tko su korisnici socijalne pomoći?

HDZ-ov vijećnik Antun Kisić, tijekom rasprave o odluci o socijalnoj skrbi, predložio je da se oformi tijelo koje će preispitivati korisnike socijalnog programa kako bi se izbjegle zloupotrebe.

 
– Nemamo evidenciju na kojoj bi mogli vidjeti nečije imovno stanje, vlasništva imovine, primatelja drugih vrsta pomoći, a znamo da se događaju situacije da onaj koji treba pomoć iz ponosa ne želi pitati, i ne želi biti uporan u svome traženju. Imamo dio populacije koji se naučio da pita i uzima svugdje, od grada, države, Caritasa, privatnika. Fali odredba i neko tijelo koje će na indiskretan način to ispitivati. Predlažem da se to nadopuni amandmanom ili na slijedećoj sjednici jednom takvom odredbom – dodao je Kisić. 

Nezavisna vijećnica Marija Delija također je izašla za govornicu pozdravivši kolege vijećnike

– Ovo je dokaz da  možemo napraviti dobar ritam, a ne da budemo cijelu noć tu – istaknula je. Nju je zanimalo na koji se način pronalaze korisnici socijalnih programa.
– Pravi siromah srami se pokucati na vrata i tražiti pomoć – zaključila je Delija.

– Ne mogu to prihvatiti, ne želim da se u Gradu na čijem sam čelu kontroliraju socijalni slučajevi. Imamo ih oko 500 i oni bi i da imaju plaću oko 5000 kuna i dalje bili socijalni slučajevi. Nema potrebe za formiranjem socijalne policije. Ne istražujemo ni najbogatije. Bolje bi bilo da je HDZ to predložio – nadovezao se gradonačelnik Vlahušić.
 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist