Natrag
17.2.2019 15:34

facebook

twitter

google

rss

dulist

Tko su korisnici socijalne pomoći?

11.12.2012 @ 19:17 Andrea Falkoni Račić Politika
3;3

Podijelite:

HDZ-ov vijećnik Antun Kisić, tijekom rasprave o odluci o socijalnoj skrbi, predložio je da se oformi tijelo koje će preispitivati korisnike socijalnog programa kako bi se izbjegle zloupotrebe.

 
– Nemamo evidenciju na kojoj bi mogli vidjeti nečije imovno stanje, vlasništva imovine, primatelja drugih vrsta pomoći, a znamo da se događaju situacije da onaj koji treba pomoć iz ponosa ne želi pitati, i ne želi biti uporan u svome traženju. Imamo dio populacije koji se naučio da pita i uzima svugdje, od grada, države, Caritasa, privatnika. Fali odredba i neko tijelo koje će na indiskretan način to ispitivati. Predlažem da se to nadopuni amandmanom ili na slijedećoj sjednici jednom takvom odredbom – dodao je Kisić. 

Nezavisna vijećnica Marija Delija također je izašla za govornicu pozdravivši kolege vijećnike

– Ovo je dokaz da  možemo napraviti dobar ritam, a ne da budemo cijelu noć tu – istaknula je. Nju je zanimalo na koji se način pronalaze korisnici socijalnih programa.
– Pravi siromah srami se pokucati na vrata i tražiti pomoć – zaključila je Delija.

– Ne mogu to prihvatiti, ne želim da se u Gradu na čijem sam čelu kontroliraju socijalni slučajevi. Imamo ih oko 500 i oni bi i da imaju plaću oko 5000 kuna i dalje bili socijalni slučajevi. Nema potrebe za formiranjem socijalne policije. Ne istražujemo ni najbogatije. Bolje bi bilo da je HDZ to predložio – nadovezao se gradonačelnik Vlahušić.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana