Kultura

‘TKO SRCE DAVA, SVEGA SEBE DAVA’ Večeras predstavljanje glazbene i dramske radionice

U 2017. godini, Dom Marina Držića, nizom raznovrsnih programa obilježava 450. godina smrti našeg najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića (1567.-2017.), čime se želi ukazati na činjenicu kako je to jedinstvena prilika kako bi se u potpunosti ispunila vizija i misija ove ustanove u kulturi Grada Dubrovnika te omogućilo svakom posjetitelju što bolji uvid u živopisnu biografiju hrvatskog književnika Marina Držića i predočiti život renesansnog Dubrovnika.

Nakon tromjesečnog trajanja, u Domu Marina Držića uspješno su se privele kraju dvije edukativne radionice s učenicima osnovnih škola iz Dubrovnika kao i iz susjednih općina. Radi se dramskoj radionici ‘Generacijski jaz u Držićevim djelima’ pod mentorstvom prof. glazbe i kazališne skladateljice Paole Dražić Zekić i akademskog glumca Hrvoja Sebastijana te glazbenoj radionici ‘Marin Držić u sviranju i pjevanju’ pod mentorstvom prof. glazbe Sanje Dražić.

Prvenstveni cilj radionica Doma Marina Držića, koje će svoju prezentaciju imati večeras u 19 sati, je da se u svrhu poticanja kreativnosti mladih ljudi te znatiželje i potrebe za stjecanjem novih znanja dočara život renesansnog Dubrovnika, a posebice pobuditi im zanimanje za život i djelo najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića.
Dom Marina Držića posebnu pozornost posvećuje pedagoškoj djelatnosti i radu s mladim osobama kako bi iskustvenim doživljajnim učenjem, između ostalog, usvojili nova znanja o generacijskom jazu kroz najrazličitije odnose u Držićevim djelima.

-Proučavali smo poeziju Marina Držića, upoznavali se i obilazili autentične lokacije koja se spominju u Držićevim djelima. Dvoglasnim pjevanjem i sviranjem različitih instrumenata pokušali smo Vam dočarati glazbu iz Držićevog doba. U tome su naši najmlađi polaznici dramske i glazbene radionice zasigurno uspjeli. Koristimo ovu priliku da zahvalimo svim voditeljima radionica, pokroviteljima i medijima, prije svega Gradu Dubrovniku, osnivaču Doma Marina Držića i nadležnom Upravnom odjelu za kulturu i baštinu, te svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u izvođenju kreativnih radionica kako bi se oživio duh renesanse u Domu Marina Držića – poručuju iz DMD-a.

Pročitajte još

LIKOVNI GENIJE Izložba povodom 100. obljetnice rođenja Antuna Masle

Dulist.hr

Modernizira se rasvjetni park Kazališta Marina Držića

Dulist

Klapa Kaše zakolendala Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija