Kultura

‘TKO SRCE DAVA, SVEGA SEBE DAVA’ Večeras predstavljanje glazbene i dramske radionice

U 2017. godini, Dom Marina Držića, nizom raznovrsnih programa obilježava 450. godina smrti našeg najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića (1567.-2017.), čime se želi ukazati na činjenicu kako je to jedinstvena prilika kako bi se u potpunosti ispunila vizija i misija ove ustanove u kulturi Grada Dubrovnika te omogućilo svakom posjetitelju što bolji uvid u živopisnu biografiju hrvatskog književnika Marina Držića i predočiti život renesansnog Dubrovnika.

Nakon tromjesečnog trajanja, u Domu Marina Držića uspješno su se privele kraju dvije edukativne radionice s učenicima osnovnih škola iz Dubrovnika kao i iz susjednih općina. Radi se dramskoj radionici ‘Generacijski jaz u Držićevim djelima’ pod mentorstvom prof. glazbe i kazališne skladateljice Paole Dražić Zekić i akademskog glumca Hrvoja Sebastijana te glazbenoj radionici ‘Marin Držić u sviranju i pjevanju’ pod mentorstvom prof. glazbe Sanje Dražić.

Prvenstveni cilj radionica Doma Marina Držića, koje će svoju prezentaciju imati večeras u 19 sati, je da se u svrhu poticanja kreativnosti mladih ljudi te znatiželje i potrebe za stjecanjem novih znanja dočara život renesansnog Dubrovnika, a posebice pobuditi im zanimanje za život i djelo najvećeg hrvatskog komediografa Marina Držića.
Dom Marina Držića posebnu pozornost posvećuje pedagoškoj djelatnosti i radu s mladim osobama kako bi iskustvenim doživljajnim učenjem, između ostalog, usvojili nova znanja o generacijskom jazu kroz najrazličitije odnose u Držićevim djelima.

-Proučavali smo poeziju Marina Držića, upoznavali se i obilazili autentične lokacije koja se spominju u Držićevim djelima. Dvoglasnim pjevanjem i sviranjem različitih instrumenata pokušali smo Vam dočarati glazbu iz Držićevog doba. U tome su naši najmlađi polaznici dramske i glazbene radionice zasigurno uspjeli. Koristimo ovu priliku da zahvalimo svim voditeljima radionica, pokroviteljima i medijima, prije svega Gradu Dubrovniku, osnivaču Doma Marina Držića i nadležnom Upravnom odjelu za kulturu i baštinu, te svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u izvođenju kreativnih radionica kako bi se oživio duh renesanse u Domu Marina Držića – poručuju iz DMD-a.

Pročitajte još

VIDEO/GENERALNA U PORTU Ekipa sa zidina poručuje: ‘Ne valja!’, ali i: ‘Vratite mu taracu, Maro, Maro!’

Dulist

PRIPREME U TIJEKU Večeras je generalna proba

Dulist

U GALERIJI STEĆAK U KLEKU Izložba Luka Paljetka ‘Kako si lijepa, prijateljice moja’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija