Politika

“Tko je strašio ježa golom guzicom?”

"Tko je strašio ježa golom guzicom?"

Vijećnici HDZ-a i HSS-a nisu uspjeli smijeniti predsjednicu Gradskog vijeća Olgu Muratti.

Šuica tako, suprotno nagađanjima, pa i samog gradonačelnika Andra Vlahušića, na svoju stranu nije uspjela primamiti Pera Vićana, bez čija tri glasa smjena nije ni bila moguća, no zanimljivo je spomenuti kako se danas nisu pojavila niti dva vijećnika oporbene koalicije – Srećko Ljubičić (HDZ) i Karlo Gjurašić (HSS).

No, tijekom rasprave o ovoj točki dnevnog reda pale su mnoge teške riječi. Vijećnik Antun Kisić rekao je Muratti da je "sramota za Dubrovnik", a u obranu joj je stao sam Vićan naglasivši kako i on ima primjedbe i zamjerke na njen rad, ali prijedlog nije podržao.

– Ovog trenutka ne kanimo podržati prijedlog bez obzira na određene manjkavosti i propuste – rekao je Vićan, koji je odlučio pod svoju zaštitu uzeti Kisića.

– Osobno ću uzeti u zaštitu vijećnika Kisića jer mu je zaštita potrebna. Našao se posebno pogođen nekim istupima, a gotovo svaki njegov je pun naboja i nesnošljivosti, koja se manifestira  samo prema nekim u ovom Gradskom vijeću – rekao je Vićan Kisiću.

– Ne treba mi zaštita Pera Vićana, niti me treba žaliti i štititi. U ovom gradu vlada koalicija s Nezavisnom listom i bez nje nema ništa. U ovom gradu postoji jedna centrala, baraka i vi i o njoj ovisi i SDP i HNS. Sve je to što vi rečete strašenje ježa – odgovorio mu je Kisić na što mu je Vićan rekao:

– Htjeli ste reći da se ne straši ježa golom guzicom – rekao je Vićan i zaradio opomenu.

– Vi ste sramota za Dubrovnik. Ovaj grad se srami kakvu ima predsjednicu Gradskog vijeća – govorio je vijećnik Kisić, dok mu je stranačka kolegica Dubravka Marunčić 'optužila' Muratti da je prije svog istupa na Gradskom vijeću prolila rijeku suza.

– Ne znam čije su to bile suze. Moje ne (Olga, moje – dobacio je iz klupe Vićan) – odgovorila joj je Muratti.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist