Natrag
24.4.2019 12:05

facebook

twitter

google

rss

dulist

Tko je pomogao Udruzi kuhara

22.1.2012 @ 9:55 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Udruga kuhara Dubrovačko-neretvanske županije obratila se u rujnu prošle godine javnosti i brojnim pravnim i fizičkim osobama s molbom za bilo kakvu novčanu pomoć.

Sve kako bi mogli nastaviti rad na projektu Ministarstva turizma „Autohtona hrvatska kuhinja“, kroz koji su pokušali obraditi i odraditi oko 100 starih – tradicijskih jela s cijelog područja naše Županije, te ih potom sa slikom jela, recepturom, načinom rada i antropološko-povijesnim opisom jela predati na konačnu i službenu zaštitu na razini Republike Hrvatske.

Budući da su obećali kako će se na kraju javno zahvaliti svima koji su im na bilo koji način dali potporu i pomogli na realizaciji programa, to su sada i učinili. Apel za pomoć upućen je na 309 adresa, a odazvali su se i prema svojim mogućnostima pomogli su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije, Turistička zajednica gada Dubrovnika, Zračna luka Dubrovnik, Restoran „Gverović-Orsan“, Tristička zajednica Općine Konavle te Restoran „ Villa Neretva“.

– Udruga kuhara DNŽ-e im se od srca zahvaljuje i istima će prvom prigodom biti uručene i Zahvalnice. Dužnost mi je navesti i to da smo išli sa zamolbom samo i isključivo prema poduzećima i pojedincima koji posluju u turizmu ili isti snabdijevaju objekte, potom hotelima, privatnicima, općinama i turističkim zajednicama općina, gradonačelnicima i velikim trgovačkim lancima, neki su doduše odgovorili negativno (njih šest), a ostali se nisu ni udostojili odgovora! – zaključio je u dopisu medijima Božo Lučić.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana