Politika

Tko je odgovoran za gubitak Dubrovnik cesta?

Tomislav Brnas (SDP) upitao je na današnjoj županijskoj skupštini što je s Dubrovnik cestama i gubitkom od 2 milijuna kuna.

–  Znamo da je direktor pošao, ali odgvornost nije samo na njemu, što je s Nadzornim odborom, skupštinom i predsjednikom skupštine – istaknuo je.
 
– Dubrovnik ceste dobile su novog direktora, stari je podnio ostavku. Nadzorni odbor nije bio zadovoljan svojim učinkom i onim što je učinio. Postoji li neka druga odgovornost osim direktorove, to će utvrditi nadležni organi, svatko će je podnijeti ukoliko je ima. Nama je bio cilj ako već uprava nije se mogla nositi s problemima, a koje objektivno tvrtka Dubrovnik ceste ima, a ima ih. Briga nam je da tvrtka posluje uspješno i ne želimo da ide u stečaj jer je u našem vlasništvu. Dajmo šansu novom vodstvu da je izvede na normalno poslovanje – rekao je župan.

-Mora biti odgovornosti, mi zbog toga asfalt dovodimo iz Vrgorca – odgovorio mu je Brnas.

– Nedostatak asfalta bio je razlog natječaja za prodaju kamenoloma Mironja. Na natječaju nisu uspjeli niti ta tvrtka niti tvrtka u vlasništvu Županije, a odgovornost će se utvrditi. Naravno da su investicije u cestogradnji dobre, a Dubrovnik ceste ulažu 30 do 50 milijuna kuna u ceste, što pomaže i privatnim tvrtkama – dodao je župan Dobroslavić.  
 
 

Pročitajte još

SRĐEVCI O GUP-U ‘Vrijeme prolazi, beton ždere prostor, a mafija zarađuje’

Dulist

SRĐEVCI Gradonačelniče, zar baš ne znate izabrati trenutak za politikanstvo?

Dulist

LUJIĆ I KRISTIĆ ‘Embargo na WC papir i spomenička renta neće riješiti problem bankomata’

Dulist