AktualnoKome zidine

Tko je obmanuo premijera Milanovića!?

Vlahušić i Milanović

Koliko znam, svi u vijeću bez obzira na stranačku pripadnost, ili skoro svi, rečeno mi je svi, jesu za to da Grad preuzme upravljanje zidinama – rečenica je iz dijela govora premijera Zorana Milanovića sa Svečane sjednice Grada Dubrovnika koja nije mogla proći nezamijećeno.

Jer činjenica je kako Vijeće Grada Dubrovnika, koje broji 25 vijećnika, nikad nije raspravljalo o zidinama, a predsjednik Vijeća Niko Bulić (HDZ) nikad čak nije ni tražio mišljenje svojih kolega vijećnika o raskidanju ugovora Grada Dubrovnika i Društva prijatelja dubrovačke starine. Premijer je na Svečanoj sjednici jednostavno sve utrpao u isti koš, bilo da je riječ o vijećnicima Dubrovačkog dogovora, bilo onim u oporbi.

Očito je kako premijer Milanović ne poznaje dobro Dubrovačku političku situaciju, odnosno, što je vjerojatnije, da ga je netko krivo informirao. Pretpostavljamo s razlogom, no čudi nadasve kako se u slučaju Dubrovnika i zidina premijer koristio informacijama tek jednog izvora. Ili su svi njegovi savjetnici toliko zbunjeni da ne mogu dobiti točan i istinit izvještaj iz grada udaljenog 600 kilometara od Zagreba.

Uostalom, upravo je prvi čovjek Vlade sa svojim ministrima donio odluku o ‘razvlaštenju’ DPDS-a te ‘Zakon o izmjenama zakona o obnovi ugrožene spomeničke cjeline Dubrovnika’ donio pred saborske zastupnike.

Upravo iz govora premijera Milanovića da se zaključiti da niti on, a ni njegovi ministri nisu imali pojma o čemu glasuju, a samim tim saborski zastupnici su po političkoj stezi digli ruke za zakon. Milanović je s govornice u Dubrovniku poručio – dogovorite se o zidinama! Politički dogovori rezultirali su Zakonom, pa zar onda nije razdoblje dogovora završeno?

Dvostruka igra HDZ-a

Na koncu, da je netko doista obmanuo premijera Zorana Milanovića tvrde i gradski vijećnici iz redova Laburista, Srđevaca i nezavisnog Gjaje. Njih nitko ništa nije pitao, čak im ni dao priliku da iznesu svoje mišljenje na tematskoj raspravi. Iako smo istovjetne upite poslali svim klubovima vijećnika i nezavisnih vijećnika, pored navedenih, odgovore su poslali još jedino SDP-ovci koji su svjesni da su u konfliktu sa samim sobom i Željko Raguž iz HSS-a koji je u ime svojih gradskih vijećnika bez zadrške izrazio svoje mišljenje.

Od HNS-a i DDS-a ni pisma ni razglednice, što se dalo i očekivati. Začuđuje tek prozirnost politike HDZ-a. Dok su se Jasen Mesić, Vladimir Šeks, Željko Reiner i ekipa HDZ-a u Saboru zdušno borili za zidine, Dubravka Šuica, Niko Bulić, Dubravka Marunčić i Mario Obuljen šute. Njihova šutnja puno govori. Uostalom, oni su u Dubrovačkom dogovoru, i sve što Vlahušić naloži to dubrovački HDZ-ovci podržavaju. Za dobrobit Grada(?).

A što o premijerovoj izjavi govore gradski vijećnici pročitajte u tiskanom izdanju tjednika DuLista.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist