Politika

TKO ĆE SE NAĆI NA LISTI HDZ-A? Bačić: ‘Odluku će donijeti Županijski odbor, volio bih da Krstičević bude nositelj’

TKO ĆE SE NAĆI NA LISTI HDZ-A? Bačić: 'Odluku će donijeti Županijski odbor, volio bih da Krstičević bude nositelj'

Na parlamentarne izbore izlazimo 5. srpnja, objavio je to protekle srijede predsjednik Zoran Milanović, a u javnosti su se već počela spominjati imena kandidata na listi za X. izbornu jedinicu. Tako se konkretno za listu HDZ-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji spominju predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Branko Bačić, dubrovački gradonačelnik Mato Franković, župan Nikola Dobroslavić, ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ali i gradska pročelnica UO za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž. Ipak, na današnjoj konferenciji za medije, na novinarsko pitanje DuLista, Branko Bačić nije želio komentirati konkretna imena.

-Liste za sve jedinice će biti objavljene do 16. lipnja. HDZ je dobio zaključak Predsjedništva stranke da do sutra moramo dostaviti kandidate iz svake pojedine županijske organizacije. Mi ćemo poslijepodne na sjednici Županijskog odbora HDZ-a predložiti kandidate sukladno kvotama te ćemo ih tijekom večeri dostaviti našoj središnjici – rekao je Bačić te je dodao da ne može prejudicirati odluku ŽO HDZ-a te otkriti imena kandidata.

-Nema potrebe biti nestrpljiv, lista će biti vrlo brzo objavljena – poručio je Bačić te je na novinarsko pitanje hoće li general Damir Krstičević biti nositelj HDZ-ove liste za X. izbornu jedinicu odgovorio kako bi on to osobno volio, ali da ne može potvrditi još hoće li tako i biti.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist