Aktualno

Tevšić: Ovo je lov na babarogu!

Tevšić: Ovo je lov na babarogu!

– Postoji nedvojbena namjera da se uvede regionalni ustroj. Zakon o regionalnom razvoju to pokazuje.

Nacrt predviđa nova planska područja i smanjuje ovlasti županijama. To se može protumačiti samo uvođenjem regionalizacije na mala vrata – rekao je uvodno na izvanrednoj županijskoj skupštini na kojoj se raspravlja o novom Nacrtu Zakona o regionalnom razvoju koji priprema Vlada, župan Nikola Dobroslavić.

S njime se slaže i HDZ-ova Dubravka Šuica koja je istaknula kako je nedopustivo nedavno objašnjenje kako predstudija izvodljivosti o povezivanju krajnjeg juga ponovno kasni – zbog bolesti.

-Čekamo je kao ozebli sunce, a bilo je prvo u kolovozu, pa rujnu, pa listopadu, a potom u studenom. Bez obzira je li čovjek bolestan ili nije, to je nedopustivo objašnjenje – smatra Šuica.

Ipak već uvodno je jasno kako je protiv deklaracije koja bi trebala proizaći s ove sjednice, HNS-ov Mario Tevšić koji smatra kako se s ovim samo 'love babaroge'.
– Dobrodošli danas u Dubrovniku u potragu za babarogom. Okupili smo se ovdje da ukažemo na opasnosti kojih nema. Žali Bože guma i cipela koje smo potrošili da ovdje dođemo. Građanima je dosta birokracije i Županije i gradova i općina, a nama očito nikad dovoljno.

Biste li HDZ-ovci imali hrabrosti pokrenuti referendum o tome što građani misle o našim foteljama? Borio sam se protiv toga da dođem ovdje, a jedina tema o kojoj trebamo razgovarati kad je riječ o reformiranju jest o ukidanju, napokon.  – smatra Tevšić.

Na njegovoj valnoj duljini je i SDP-ov, Ivo Karamatić.

–Dubrovačko-neretvanska županija po kriterijima EU ne može biti posebno plansko područje. Značaj Dubrovnika jest veći od njegove veličine, ali zakoni koji su prije doneseni nisu se provodili. Ova reforma je u interesu RH. Došlo je vrijeme da se dovede red – smatra Karamatić, inače i bivši zamjenik župan.

-Zakon nije savršen, ali će omogućiti ravnomjerniji razvoj – zaključuje on.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist