Aktualno

Terezina Orlić nova je predsjednica Udruge Krug

Terezina Orlić nova je predsjednica Udruge Krug

Na Skupštini Kruga, Hrvatske udruge poslovnih žena, koja ove godine obilježava osamnaestu godinu od osnivanja, za novu predsjednicu Udruge u dvogodišnjem mandatu izabrana je Terezina Orlić, predsjednica Kruga – ogranak Dubrovnik i ŽK Dubrovnik.

Za zamjenicu predsjednice izabrana je Sofija Šmitran, predsjednica Kruga – ogranak Rijeka.

Zahvalivši dosadašnjoj predsjednici Kruga Jadranki Radovanić na uspješnom i inovativnom predsjedanju Udrugom, Terezina Orlić je istaknula kako je Krug sjajno organizirana Udruga s mrežom od 12 ogranaka, koji brojnim značajnim aktivnostima doprinose razvoju poduzetništva žena.
 
 -Zajedništvo i umrežavanje te zajednički rad ogranaka i članova ogranaka najvažnije su aktivnosti Kruga, a u planu je promicanje dosadašnjeg rada te uloge žena u poduzetništvu i politici – istaknula je Orlić.
 
-Hrvatska udruga poslovnih žena osnovana je 1995. godine s ciljem poboljšanja položaja poslovnih žena u društvu kao i radi poticanja ženskog poduzetništva- istaknula je dosadašnja predsjednica Kruga Jadranka Radovanić govoreći o aktivnostima Kruga i dosadašnjem radu.
 
Prvi ogranak Kruga osnovan je u Splitu, a danas Udruga ima 12 ogranaka, od kojih je šest osnovano u zadnje dvije godine. Udruga je od osnivanja radila na pitanjima financiranja ženskog poduzetništva, pa je tako od 2004. do ove godine bio aktivan i poseban fond za financiranje poduzetništva žena, a Krug je aktivno sudjelovao u izradi Strategije razvoja ženskog poduzetništva te akcijskog plana za provedbu Strategije

Pročitajte još

[FOTO] Svečana 150 obljetnica Hrvatskog liječničkog zbora

Dulist

Ništa od revizije Dubrovačkih ljetnih igara

Dulist

Ministar Bačić u Dubrovniku otvorio Konferenciju o prostornom planiranju morskog područja RH

Dulist