Natrag
22.2.2019 21:57

facebook

twitter

google

rss

dulist

Terezina Orlić nova je predsjednica Udruge Krug

26.3.2013 @ 9:44 Dulist Aktualno

Podijelite:

Na Skupštini Kruga, Hrvatske udruge poslovnih žena, koja ove godine obilježava osamnaestu godinu od osnivanja, za novu predsjednicu Udruge u dvogodišnjem mandatu izabrana je Terezina Orlić, predsjednica Kruga – ogranak Dubrovnik i ŽK Dubrovnik.

Za zamjenicu predsjednice izabrana je Sofija Šmitran, predsjednica Kruga – ogranak Rijeka.

Zahvalivši dosadašnjoj predsjednici Kruga Jadranki Radovanić na uspješnom i inovativnom predsjedanju Udrugom, Terezina Orlić je istaknula kako je Krug sjajno organizirana Udruga s mrežom od 12 ogranaka, koji brojnim značajnim aktivnostima doprinose razvoju poduzetništva žena.
 
 -Zajedništvo i umrežavanje te zajednički rad ogranaka i članova ogranaka najvažnije su aktivnosti Kruga, a u planu je promicanje dosadašnjeg rada te uloge žena u poduzetništvu i politici – istaknula je Orlić.
 
-Hrvatska udruga poslovnih žena osnovana je 1995. godine s ciljem poboljšanja položaja poslovnih žena u društvu kao i radi poticanja ženskog poduzetništva- istaknula je dosadašnja predsjednica Kruga Jadranka Radovanić govoreći o aktivnostima Kruga i dosadašnjem radu.
 
Prvi ogranak Kruga osnovan je u Splitu, a danas Udruga ima 12 ogranaka, od kojih je šest osnovano u zadnje dvije godine. Udruga je od osnivanja radila na pitanjima financiranja ženskog poduzetništva, pa je tako od 2004. do ove godine bio aktivan i poseban fond za financiranje poduzetništva žena, a Krug je aktivno sudjelovao u izradi Strategije razvoja ženskog poduzetništva te akcijskog plana za provedbu Strategije

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana