Natrag
17.2.2019 05:02

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Tereza, hoćeš li dovijeka tako?”

1.9.2012 @ 14:20 Andrea Falkoni Račić dulist IN

Podijelite:

Tereza Kesovija ove će subote s početkom u b20 sati nakon 26 godina stati na pozornicu pred publikom u Cetinju. Jednako tako ovo je Terezin prvi koncert u Crnoj Gori od Domovinskog rata kojega će otpjevati 'za narod'.

Uz svoj večerašnji nastup porazgovarala je i s novinarima crnogorskih Vijesti, istaknuvši kako joj je 'Cetinje nekako oduvijek u srcu, iz mnogo razloga'.

– Sjećam se posljednjeg koncerta prije 26 godina kada je na moj plakat neko napisao 'čuvajmo je kao zjenicu oka svog'. Zar to nije dirljivo? Sačuvala sam tu malu sličicu skupa s knjigom uspomena u fotografijama koju sam na brzinu uzela iz moje kuće i tako ih otela zaboravu. Tu je i moj prijatelj, slavni slikar Dimitrije Popović, koji je bio i ostao ponosan na svoje rodno Cetinje. Pa Mirko Bratičević, moj mili prijatelj kojeg više nema – ispričala je Tereza Vijestima, dodavši kako bi mogla navesti još tisuću razloga zašto voli Cetinje, no u tom bi se slučaju članak pretvorio u roman.

– Očekujem da od publike dobijem uzvraćenu ljubav, onu koju ja njoj dajem. Jednako tako crnogorska publika ima pravo očekivati od mene sve ono zbog čega mi je toliko godina ostala vjerna – Terina su očekivanja pred koncert.

Vijesti dalje pišu kako je njen prošlogodišnji koncert u Podgorici privukao dosta pažnje i podigao dosta prašine, a Terezu su kritizirale i neke osobe poput Slavka Perovića, koji je kritizirao zbog toga što je pjevala i ljudima koji su u Crnoj Gori bili na vlasti kada su Crnogorci u redovima JNA u ratu uništili njenu kuću na Konavlima.

– Kako sam mogla znati tko sjedi u dvorani i tko je bio u Konavlima, nikome nije na čelu pisalo tko je i kakav je? Ja pjevam ljudima i zbog toga sam sjetna. I još nešto, krivo se interpretira moj dolazak u Crnu Goru, kažu 'predomislila sam se'. Nije istina, nisam se ni morala 'predomišljati', samo sam sebi rekla – hoćeš li dovijeka tako? Nemaš pravo svojim nedolaskom kažnjavati one dobre ljude koji su ti godinama bili vjerni – poručila je Tereza kritičarima.
 

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana