Natrag
19.3.2019 03:09

facebook

twitter

google

rss

dulist

Temperatura zraka u 7 sati 1 stupanj

16.1.2012 @ 9:56 Ana Prohaska Aktualno

Podijelite:

Dubrovčani su se danas probudili uz sunčano, ali dosta hladnije vrijeme.

 Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda jutros u 7 sati temperatura zraka iznosila je 1 stupanj celzijev, puhao je sjeveroistočni vjetar, a brzina vjetra iznosila je 2 m/s. Relativna vlažnost bila je  36 posto, a tlak zraka 1021 hPa.

U 9 sati temperatura zraka porasla je na 3 stupnja celzijeva, brzina vjetra ostala je 2  m/s, s time da puše istočni vjetar. Relativna vlažnost pala je na 35 posto, a tlak zraka iznosi 1022 hPa.

Prema prognozama, vrijeme će danas biti većinom sunčano i hladno. U unutrašnjosti povremeno umjerena, mjestimice i povećana naoblaka, osobito na istoku gdje je rijetko moguć i slab snijeg. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni, u gorju sjeveroistočni. Na Jadranu će umjerena i jaka, ponegdje i olujna bura postupno slabiti prema kraju dana. Najviša dnevna temperatura između -2 i 3, na Jadranu od 4 do 9 °C.

Što se tiče prognoze vremena za sutra, na Jadranu će  biti većinom sunčano, ponegdje na sjeveru sa sumaglicom i maglom. U kopnenim područjima umjereno i pretežno oblačno uz mogućnost mjestimice slabog snijega, ponajprije u Podravini, Baranji i istočnoj Slavoniji. Vjetar većinom slab, na istoku ponegdje umjeren zapadni i sjeverozapadni. Na Jadranu ujutro slaba, u Dalmaciji i umjerena bura i sjeverac, danju sjeverozapadnjak.

Najniža temperatura između -9 i -4, u gorju i niža, a na Jadranu od -3 do 3. Najviša dnevna između -1 i 4, na Jadranu od 5 do 10 °C.

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana