Zanimljivosti

Tečajevi informatike za umirovljenike

Besplatni tečajevi rada na računalu za sve umirovljenike i ljude starije životne dobi svoj proljetni ciklus započinju u ponedjeljak, 4. ožujka u Narodnoj knjižnici Grad.

Svi zainteresirani umirovljenici mogu se prijaviti osobno u Narodnoj knjižnici Grad ili na telefon 323 911 i ostave podatke kako bi ih rasporedili po grupama. Spomenuti program Dubrovačkih knjižnica „Umirovljenici u virtualnom svijetu“ tijekom listopada, studenog i prosinca 2012. obučio je 40-ak naših sugrađana starije dobi osnovama rada na računalu.

Program nudi besplatnu poduku rada na računalu (Word, Internet, e-mail) organiziranu kroz 5 radnih dana, u grupama od 8 korisnika istodobno. Dubrovačke knjižnice su program „Umirovljenici u virtualnom svijetu“ započele realizirati u okviru prošlogodišnje manifestacije Mjesec hrvatske knjige, koja je bila posvećena „Europskoj godini aktivnog starenja i međugeneracijske solidarnosti“, a nastavljaju se u više ciklusa tijekom godine. Program je omogućen i zahvaljujući donaciji „Atlantske plovidbe“ koja je za ove programe Narodnoj knjižnici Grad darovala 5 računala.

 

Pročitajte još

PORUKE MATURANATA ‘I gimnazijalci i ekonomisti, a opet nikakve koristi’

Dulist.hr

JEDINSTVENA TURA Što to krije ‘Neispričani Ston’?

Dulist

NOVOST U KNJIŽNICAMA Online produženje roka posudbe knjige

Dulist