Natrag
23.4.2019 10:33

facebook

twitter

google

rss

dulist

“Takve kao vi jedemo za večeru”

14.3.2012 @ 13:17 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Ne znamo je li riječ o istinitom događaju ili ne, ali Facebookom se vrlo brzo prišilrila jedna zanimljiva priča. Pa evo, prenosimo je za sve koji su je eventualno propustili:

– Dubrovnik, događaj iz Libertasovog autobusa…
Autobus broj 6, oko 5 sati popodne, svi se vraćaju kući, ludnica. Jedan od putnika koji udobno sjede je crnac, neodređenih godina. Autobus staje na stajalištu kod Doma Zdravlja, ulazi žena, trudna je, što se lako vidi, nosi pune torbe, jedna baba i još… nekoliko ljudi. Crnac, vidjevši trudnu ženu:
– Izvolite, sjedite – ljubazno joj, na čistom dubrovačkom , nudi mjesto i ustaje.

U tom trenutku autobus kreće, a ona baba, vidjevši slobodno mjesto, jurnu na isto, odgurnu trudnu ženu i brzo uskoči u stolicu. I sjedi tako ona, sva sretna što je "osvojila" prazno mjesto, kad joj crnac ljubazno reče:
„Oprostite, ali ja sam ustupio mjesto ovoj gospođi jer je trudna i izgledala je umorno. Mislim da se vama ništa loše neće dogoditi ako još malo budete stajali, a nju pustite da sjedne.“
Na to baba odgovara:

 "Ne znam iz kojeg ste plemena mladiću, ali ovdje, u ovoj civiliziranoj zemlji i gradu ustupa se mjesto starim i bolesnim ženama, a ne mladim i zdravim!"
Crnca je očigledno naljutila ova rasistička primjedba pa je lijepo i izrazito "ljubazno" odgovorio staroj gospođi:

"Ne znam iz kojeg ste sela vi gospođo, ali u mom se selu takve stare i zajedljive babe jedu za večeru!"
Kažu da je reakcija u autobusu bila neopisiva… – priča je koja se jutros proširila Facebookom.

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana