Natrag
23.2.2019 14:11

facebook

twitter

google

rss

dulist

„Svome Gradu i Županiji s ljubavlju!“

7.5.2013 @ 7:37 Ana Prohaska dulist IN
23;23

Podijelite:

U ponedjeljak navečer u Kazalištu Marina Držića održana je tradicionalna, sada već 12 po redu priredba dubrovačkih učeničkih domova nazvana „Svome Gradu i Županiji s ljubavlju!“.

Pred svojim prijateljima, razrednicima i profesorima, roditeljima i mnogim gostima učenici tri dubrovačka doma; Ženski đački dom, Učenički dom Paola di Rosa i Muški učenički dom, prezentirali su sve ono čime se bave u svoje slobodno vrijeme, dok su na školovanju i boravku u Dubrovniku.

Plesao se folklor i moderna ritmika, recitiralo i igralo dramske tekstove, pjevalo i glumilo, u ulaznom ateljeu kazališta izloženi su likovni i multimedijalni radovi, prikazan je odličan kratki film „Koraci“ autora Nikole Rabušića iz Muškog učeničkog doma. Zapravo, učenici su se večeras jako lijepo zabavili i družili u programu koji je trajao skoro dva sata. Inače, mnogo tog viđenog već je prikazano i odigrano na Regionalnoj smotri domova, gdje su mnogi učenici osvojili prve nagrade.

Uvodno ih je pozdravio i poželio im puno uspjeha Dubrovačko – neretvanski župan Nikola Dobroslavić, nazočna je bila i županijska pročelnica za odgoj i obrazovanje Marijeta Hladilo, kao i mnogi drugi. Posebna zahvalnost upućena je FA Linđu koji je i ove godine posudio vrijedne kostime iz svog fundusa za folklorne nastupe, a za kraj ove ugodne večeri pobrinula se ekipa iz Gradske kavane, gdje je održan završni tratamenat, na kojem su  svi gosti i sudionici ove priredbe uživali u delicijama učinjenim u kuhinjama ova tri učenička doma.      
 

Komentari

O autoru: Ana Prohaska

Diplomirana sam novinarka i doktorandica na Doktorskom studiju Povijest stanovništva. Bavim se problematikom iseljavanja povijesne jezgre Dubrovnika i poviješću Dubrovačke Republike..

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana