Sport

SVJETSKO PRVENSTVO Uvjerljivo otvaranje protiv Kanade

SVJETSKO PRVENSTVO Uvjerljivo otvaranje protiv Kanade

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Kanadu u svojoj prvoj utakmici na FINA Svjetskom prvenstvu koje se igra u ruskom Kazanju. Utakmica je završila rezultatom 12:7 (4:2, 6:2, 1:0, 1:3).

Po dva su gola za Hrvatsku dali Luka Lončar, Luka Bukić, Petar Muslim i Paulo Obradović, dok su po gol postigli Damir Burić, Antonio Petković, Sandro Sukno i Fran Paškvalin.

– Dobro smo otvorili turnir. Malo smo od početka možda nervozno krenuli u prvoj četvrtini, ali mislim da je naša kvaliteta itekako došla do izražaja. Žao mi je da rezultat nije bio više u našu korist, jer mislim da smo imali prostora. No, s obzirom da je prva utakmica možemo si to dopustiti, a za dalje se nadam da ćemo ići samo uzlaznom putanjom! – izjavio je Maro Joković nakon pobjede.

Nakon dana odmora, iduća utakmica na rasporedu je u srijedu, 29. srpnja u 20.30 sati, protiv Brazila, dok posljednju utakmicu u skupini igramo u petak u 16.30 sati protiv Kine.

U Rusiji za Hrvatsku, pod vodstvom izbornika Ivice Tucka, igraju: kapetan Josip Pavić, Damir Burić, Antonio Petković, Luka Lončar, Maro Joković, Luka Bukić, Petar Muslim, Andro Bušlje, Sandro Sukno, Fran Paškvalin, Anđelo Šetka, Paulo Obradović i Marko Bijač.

Podsjetimo, na prošlom Svjetskom prvenstvu u Barceloni, prije dvije godine, Barakude su osvojile brončanu medalju. Ovogodišnje FINA Svjetsko prvenstvo traje od 24. srpnja do 9. kolovoza, a muški vaterpolski turnir igra se od 27. srpnja do 8. kolovoza 2015.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist