DuList IN

SVJETSKO PRVENSTVO Step ‘n Jazz s čak 19 koreografija i puno zabave!

SVJETSKO PRVENSTVO Step 'n Jazz s čak 19 koreografija i puno zabave!

Dubrovački plesni studio Step ‘n Jazz otputovao je prošli tjedan na Svjetsko prvenstvo u stepu u Njemačku. Prvenstvo se održavalo u Riesi od 1. do 5. prosinca, u organizaciji IDO-a (International Dance Organisation). Iz našeg kluba je sudjelovalo 32 plesača, a na samom natjecanju je bilo oko 1500 plesača iz cijelog svijeta.

– Ponosni smo na nastup svih naših plesača. U ovoj plesnoj sezoni su se natjecali na državnim natjecanjima da bi se kvalificirali za Svjetsko prvenstvo. Ovo je bila jedna od naših najuspješnijih sezona u Hrvatskoj i naši plesaci su se kvalificirali za Svjetsko prvenstvo s čak 19 koreografija – ističe Linda Valjalo, voditeljica Step ‘n Jazz kluba.

Na samom prvenstvu u Riesi su plesači na najljepši način predstavili Hrvatsku i Dubrovnik. U svim kategorijama se plesalo prednatjecanje, četvrfinale, polufinale i finale. Zadovoljni smo što su sve naše koreografije prošli barem jedan krug natjecanja. Kao najbolji rezultati ističu se dječja formacija ‘Lutkice’ koje su prošle sve do finalnog kruga i osvojile 6. mjesto, juniorska mala grupa koja je u finalu osvojila 5.mjesto te seniorska mala grupa koja je 8. i za jedan bod propustila prolazak u finale. Sve ostale točke su se plasirale u polufinale i nekoliko od njih bile na granici za prolaz u finale.

– Voljela bih napomenuti kako su natjecanja na kojima sudjelujemo prvenstva organizirana preko organizacije International Dance Organisation i jedina su natjecanja na kojima se u plesu primjenjuje sportski sustav rangiranja. Nažalost, plesni svijet je relativno neuređen što se tiče natjecanja i postoji puno natjecanja i festivala na kojima se dijele više prvih, drugih i trećih mjesta, samo da bi svi sudionici bili zadovoljni. Ovim putem bih se zahvalila svojim plesačima i roditeljima što imaju povjerenje u nas i našu odluku da sudjelujemo na ovakvim prvenstvima. Duboko vjerujem da više od plesa, ovaj naš put je životna škola kao i svaki drugi sport. Djeca trebaju znati jesu li prva, deseta ili trideseta, da bi naučila disciplinirano raditi za neki cilj, naučili se nositi ne samo s pobjedama, nego i sa razočarenjem. Ovo su bitne stvari koje ih pripremaju za život kao uspješne odrasle osobe – ističe Valjalo, dodavši kako su ova putovanja iskustva koje naši plesači pamte za cijeli život i ovim putem bismo se zahvalili svim sponzorima koji su pomogli i time omogućili da nasa djeca i ove godine otputuju u Njemačku.

– Jedno veliko i uspješno natjecanje sa sjajnim rezultatima je iza nas, a mi odmah krećemo dalje u nove pobjede i u novu plesnu sezonu! – zaključuje Valjalo.

Djeca koja su sudjelovala na natjecanju:
Linda Rikalo, Kristina Matušić, Petra Šoletić, Ana Moretić, Katarina Brbora, Maris Brbora, Ana Bupić, Ana Kolić, Farah Bilalović, Violeta Pecolaj, Mia Kužnin, Gracija Filipović, Nika Lazo, Lana Urlić, Laura Ficović, Mihael Tošić, Lorena Madeško, Marta Miloslavić, Nika Vuličević, Ani Rikalo, Vlaho Srijense, Lora Radulj, Antonia Knez, Paula Crnčević, Lea Madeško, Mia Pezo, Luna Žitković, Nika Surjan, Klaudia Lujić, Ema Sušić, Antea Sagrestano, Ivana Maslač.

Pročitajte još

PRVA NAJAVA ZA KONCERT Grupa Zoster u srpnju na Orsuli!

Dulist

‘Župski pjat’ počeo đirom po vinogradu i radionicom o rogaču

Dulist

Revelin osvojio 25. mjesto na ljestvici Top 100 klubova DJ Maga

Dulist