Sport

SVJETSKO PRVENSTVO Odlučujuća utakmica za Barakude

SVJETSKO PRVENSTVO Odlučujuća utakmica za Barakude

Ovog utorka, 23. srpnja u 8.30 po hrvatskom, a u 15.30 korejskom vremenu, Barakude uskaču u bazen ususret srazu s Nijemcima.

Odlučujuća je to utakmica s kojom počinje knock – out faza natjecanja koja će Barakudama otvoriti ili zatvoriti vrata koja vode prema borbi za medalje i obrani titule Svjetskih prvaka.

– Napokon smo dočekali ono najzanimljivije i najvažnije, ono za što smo se pripremali cijelo ljeto. Više nemamo pravo na pogrešku. Mislim da smo pripremu utakmice kao i dosadašnji dio turnira odradili na vrhunskom nivou, tako da nema straha od loše igre i podbačaja. Ukoliko se budemo držali onoga što smo trenirali, vjerujem da rezultat neće izostati – rekao je Marko Bijač, vratar Hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Hrvatska reprezentacija je upravo sa Nijemcima održala pripreme u Šibeniku uoči odlaska u Južnu Koreju.

– Tada još niti mi niti oni nismo bili još na ovom sadašnjem nivou, njima je falilo nekoliko igrača, nije bilo niti većeg uloga. Sada je jedna sasvim drugačija situacija i utakmica u kojoj oboje krećemo s 0:0. Nijemci su do sada na turniru pokazali da imaju kvalitetu igrati s najboljim ekipama. No vjerujem u nas i našu kvalitetu. Ipak, sigurno nisu bezopasni. A ulog je ogroman. Četvrtfinale je možda i najteža utakmica na turniru. Vodi te ili u borbu za medalje, ili ono što nitko ne voli igrati – od 5. do 8. mjesta. No prošli smo već puno takvih utakmica i vjerujem da smo spremni, nema straha. Moramo pružit ono što smo do sada pružali i vjerujem da tada rezultat neće izostat. – zaključio je Bijač.

U preostala tri četvrtfinala igrat će Srbija sa Španjolskom, Mađari uskaču u bazen protiv Australije dok Talijane očekuju Grci.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist