Natrag
22.1.2019 01:44

facebook

twitter

google

rss

dulist

SVJETSKI DAN NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA Sa Žarkovice nas gleda njih preko tristo, dokad?

4.4.2018 @ 22:41 Dulist Aktualno

Podijelite:

Na 4. travnja obilježava se Svjetski dan napuštenih životinja, kada se građane diljem svijeta poziva na suosjećanje i brigu, ali i da učine sve što mogu kako bi pomogli napuštenim životinjama.

Tema napuštenih životinja u gradu pod Srđem aktualna je već desetljećima. Oko priče o azilu za napuštene životinje novinari su već prolili puno tinte, a političari valjda toliko toga izobećavali da kad bi se svaka riječ pretvorila u kunu imali bismo negdje u okolici Dubrovnika moderan azil/hotel za kućne ljubimce s edukacijskim centrom i veterinarskom stanicom. Ali, naravno, ništa od toga.

Dok Dubrovčani, čini se, češće prednost daju čistokrvnim psima nego mješancima iz azila, gradske vlasti, i stare i nove, ne miču se s mrtve točke. Novi su na vlast stigli s puno pozitivnih misli, ali do danas te misli nisu prelivene u djelo. Traži se lokacija, kažu.

Skloništa za napuštene životinje nema, a još manje je vidljiva neka aktivna kampanja gradskih vlasti kojim bi podigli svijest sugrađana. Jer, ne treba se puno raspitivati. Na Žarkovici ćete naći male i velike pse, štence i seniore, mužjake i ženke, čupave i kratkodlake, zaigrane i trome.

Treba se samo zaputiti gore i naravno kući vratiti s prijateljem za cijeli život.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana