Aktualno

Sveučilište objavilo natječaj za upis

Sveučilište objavilo natječaj za upis

Sveučilište u Dubrovniku objavilo je na svojoj web-stranici www.unidu.hr natječaj za upis u I. godinu preddiplomskih studija u akademskoj godini 2013./2014.

U skladu s odlukom Senata, na Sveučilištu u Dubrovniku za upis studenata u I. godinu preddiplomskih studija osigurano je ukupno 490 mjesta, od čega 359 mjesta za redovite studente, 109 mjesta za izvanredne studente te 22 mjesta za studente strane državljane.
 
S obzirom da Republika Hrvatska 1. srpnja 2013. postaje članica Europske unije, od sljedeće akademske godine kvota za studente strance namijenjena je državljanima zemalja izvan EU, dok će državljani zemalja EU na hrvatskim sveučilištima moći studirati u okviru kvota za studente iz RH.
 
Posebno ističemo da će se od sljedeće akademske godine na Sveučilištu u Dubrovniku izvoditi novi preddiplomski sveučilišni studijski smjer IT menadžment  na Odjelu za ekonomiju i poslovnu ekonomiju.Upisna kvota na studijskom smjeru IT menadžment  je 36 mjesta.
 
Na temelju Ugovora o punoj subvenciji participacije redovitih studenata u troškovima studija u akademskim godinama 2012./2013., 2013./2014. i 2014./2015., sklopljenog između Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta i Sveučilišta u Dubrovniku, svi studenti koji prvi puta upisuju I. godinu redovitih studija na Sveučilištu neće plaćati participacije.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist