Sport

SVEUČILIŠNE JADRANSKE IGRE Studenti iz Rijeke odnijeli pobjedu

SVEUČILIŠNE JADRANSKE IGRE Studenti iz Rijeke odnijeli pobjedu

Na gradskom bazenu u Gružu večeras su se prvi put održale Sveučilišne jadranske igre u organizaciji Studentskog zbora Sveučilišta u Dubrovniku.

Studentice i studenti iz cijele Hrvatske okupili su se na ovom jedinstvenom sportskom događaju. Zanimljive igre, pozitivna energija u bazenu i glasna podrška s tribina, razlozi su odlične atmosfere koja je od početka do kraja vladala na bazenu. Na samom početku prisutnima se obratila prorektorica Sveučilišta u Dubrovniku Ivana Pavlić i zaželjela dobrodošlicu.

– Htjela bih se zahvaliti svim studentima koji su došli iz cijele Hrvatske i time omogućili da se Sveučilišne igre održe prvi put i to u Dubrovniku. Također bih se zahvalila Studentskom zboru na samoj inicijativi i nadam se kako ove igre neće biti zadnje. Ovo je dokaz kako je sport spona koja povezuje svih, tako i studente iz cijele Hrvatske – rekla je prorektorica.

Riječi zahvale uputio je i Blaž Bulum, član predsjedništva Studentskog zbora u Dubrovniku.

– Zahvaljujem se svima koji su došli i ekipama koje su izdržale treninge, sinoćnju zabavu… Siguran sam kako ćete se svi zabaviti i kako će sve proći u najboljem redu – kazao je Bulum i službeno otvorio Sveučilišne jadranske igre.

Ovaj zabavno-sportski projekt obrazuje mlade o kulturnoj baštini i tradiciji Hrvatske kroz zanimljive igre i aktivnosti, a istovremeno razvija suradnju između sveučilišta kroz prijateljstvo među timovima.

Na Igrama je sudjelovalo sedam timova studenata sa Sveučilišta u Dubrovniku, Zagrebu, Rijeci, Splitu i Zadru, Hrvatskog katoličkog sveučilišta i tim međunarodnih studenata Erasmus+. Natjecali su se u pet zanimljivih i domišljatih disciplina, a to su redom: vodena alka, spašavanje turistkinje, pršut, mošarka i veslo.

Pobjedu su odnijeli Riječani s ukupno 44 boda, dok su se na drugom mjestu našli domaćini sa Sveučilišta u Dubrovniku, a na trećem mjestu ekipa iz Zagreba.

U pauzama između igara, svoje su plesno umijeće pokazale mlade i talentirane djevojčice iz plesne škole Samba Dance.

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist