Natrag
18.2.2019 19:48

facebook

twitter

google

rss

dulist

Svetkovina je Gospe Velike

14.8.2012 @ 15:31 Andrea Falkoni Račić Zanimljivosti

Podijelite:

Blagdan je Gospe Velike, koji se svake godine obilježava 15. kolovoza. Riječ je o svetkovini Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo.

Na današnji dan mnoštvo vjernika diljem Hrvatske obilazi Marijanska svetišta, dok će u Dubrovniku posebno svečano biti u Katedrali, čija je zaštitnica upravo Velika Gospa.  

Pontifikalno euharistijsko slavlje u dubrovačkoj katedrali će u 19 sati predvoditi dubrovački biskup mons. Mate Uzinić. Nakon mise vjernici će se u ophodu sa slikom Gospe od Porata uputiti do gradske luke gdje će biskup izmoliti molitvu Gospi i blagosloviti barke, brodove i pomorce.

Tijekom dana u katedrali će se slaviti više misa u 6, 7, 8, 9, 10 i 11.30 sati. Nakon mise u 10 sati bit će održan koncert "Katedralni madrigalisti pjevaju Mariji".

Komentari

O autoru: Andrea Falkoni Račić

Profesorica sam povijesti i etnologije, no igrom slučaja, ili sreće, nakon završenog studija počela sam raditi kao - novinarka. I u tom poslu, uz lijepe, ali i teške trenutke, ostala niz godina. Volim kad svojim radom pomažem ljudima velikog srca. U slobodno vrijeme, nije da ga baš imam, čitam, slušam, osluškujem...

Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana