Aktualno

Sveta Kata, šugaman oko vrata!

Sveta Kata, šugaman oko vrata!

Posljednjih dana prati nas natprosječna toplina koja će se nastaviti i sljedećeg tjedna.

Kako piše Crometeo, prvi dio tjedna bit će obilježen stabilnim i djelomično sunčanim vremenom, a mogli bi se postići i datumski temperaturni rekordi. Temperatura zraka će se cijeli tjedan kretati od 7 do čak 21°C. Od četvrtka nadalje sa zapada Sredozemlja nam pristiže ciklona koja će donijeti oblake i povremenu kišu, no natprosječno visoka temperatura će se nastaviti.

Danas i sutra će u Dalmaciji biti uglavnom suho i djelomično sunčano, a puhat će umjereno do pojačano jugo.

U srijedu će biti djelomično sunčana uz povremenu promjenjivu naoblaku, a puhat će umjereno do pojačano jugo.

Četvrtak donosi novo jačanje naoblake sa zapada. Veći dio dana bit će suho, tek na otvorenom moru i vanjskim otocima povremeno uz slabu kišu. Kasno navečer i u noći na petak kiše će biti po cijeloj Dalmaciji, a ponegdje su mogući i pljuskovi s grmljavinom. Puhat će umjereno do jako jugo, na moru u drugom dijelu dana s olujnim udarima.

U petak će biti vrlo promjenjivo. Najviše kiše bit će na moru i otocima Dalmacije, a ponegdje je moguća i grmljavina. Puhat će umjereno do pojačano jugo te će se zadržati visoka temperatura zraka.

Subotu će obilježiti promjenjiva naoblaka, a još samo ponegdje može biti slabe kiše. Puhat će slabo do umjereno jugo i levant.

U nedjelju je moguće novo jače naoblačenje, a kiša će se s juga postupno širiti na sjever. Puhat će umjereno jugo i levant, a nastavit će se toplo vrijeme.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist