Zanimljivosti

“Svemirske” zahvalnice “Marinu Getaldiću”

"Svemirske" zahvalnice "Marinu Getaldiću"

Predstavnici djece i roditelja udruge kronično bolesnog djeteta „Zajedno do zdravlja“ , posjetili su O.Š. Marina Getaldića.

Tom prilikom mala je Tea, oboljela od cistične fibroze, ravnateljici Jadranki Dabrović uručila zahvalnicu za sudjelovanje u obilježavanju Dana rijetkih bolesti 2013. te uokvirenu fotografiju kao uspomenu na zajedničko druženje, koja će zasigurno naći i posebnom mjesto na zidu škole.

Tom prigodom uručene su i posebno, ručno izrađene „svemirske“ zahvalnice svakom učeniku 3.a razreda razrednice Snježane Viteškić. Uručio ih je osobno mali Ivan, dječak s autizmom, namjenivši razrednici još posebniju zahvalnicu za sudjelovanje u obilježavanju Dana svjesnosti o autizmu i otvaranju izložbe 'Stablo čudesnih boja' koja se kroz cijeli travanj može pogledati u prostoru na katu Luže, zahvaljujući Kinematografima Dubrovnik. Učenici su mu u glas veselo zahvalili i još jednom se zajedno fotografirali.

U daljnjem kratkom druženju predstavnici udruge obišli su ovu najmanju i najljepšu školu našeg grada izrazivši zadovoljstvo osvješćenošću zaposlenika i učenika ove male zajednice, što dokazuju i djelom i radovima kojima su ukrašeni prostori škole.

Ravnateljica Dabrović i učiteljica Viteškić posebno su izrazile želju za nastavkom suradnje i sudjelovanjem članova udruge u posebnim aktivnostima škole, kao i daljnjem odazivu škole u aktivnostima udruge.

Mali šefovi iz udruge, Tea i Ivan, presretni zbog dodijeljenih im zadataka, savjesno i odgovorno iste su izvršili, a za nagradu mogli su 'učiniti đir' u školskim eko-vozilima. Tea na jesen tek kreće u prvi razred, dok je Ivan prvašić koji školu pohađa uz asistenta u nastavi. Ovaj posjet odradili su radosna i otvorena srca, a domaćini su ih jednako tako i primili.

– Veselimo se svakom budućem susretu i zajedničkim aktivnostima – poručuju iz udruge „Zajedno do zdravlja“.

Pročitajte još

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist