Aktualno

‘Svaka konavoska baba ostavila je nešto sa strane da ima’

'Svaka konavoska baba ostavila je nešto sa strane da ima'

Svečanom sjednicom u sportskoj dvorani na Grudi Općina Konavle proslavila je svoju 21. obljetnicu oslobođenja.

Tim povodom dodijeljena su javna priznanja općine, a ove godine to su Vaterpolski klub Cavtat, Ljubica Brailo, Kulturno umjetničko društvo "Vlaho Bukovac" i DVD Čilipi. Za počasnog građanina i Nagradu Općine za životno djelo ove godine nije stigao nijedan prijedlog.

-Oni koji kažu da se u Konavlima ne radi ništa, kupit ćemo im psa vodiča pa neka gledaju – rekao je u uvodnom pozdravu načelnik Luka Korda.
-Bez jedinstva nam nema ništa i to jedinstvo je napravilo da su Konavle jedna od najrazvijenijih općina u Republici Hrvatskoj. Nismo birali ni Zagreb ni ostale velike metropole nego smo radili za Konavle i za sebe, jer tu živimo i tu ćemo umrijeti – istaknuo je on.

-Nešto se ipak dogodilo u Hrvatskoj. Postali smo tašti i ako ništa moramo napraviti u vremenima, to je da ne iznevjerimo one koji su dali živote za svoju domovinu – istaknuo je Korda te se osvrnuo na nedavna događanja oko postavljanja ćirilićnilh ploča u Vukovaru.

-Vukovar je hrvatska Golgota. Želim reći nešto kad nas je ovliko ovdje. Ne bojte se, mi smo uz vas – rekao je Korda na što je puna dvorana uzvratila aplauzom.

-Mi se moramo sada vratiti na proračun od 2000. godine jer nam država uzima cijelo vrijeme dio prihoda od raznih poreza. Treba se dobro zamisliti gdje uzeti i na koji način. Ako je ovo politika uništavanja općina, gospodo nemojte dugo biti na svojim mjestima. To se neće dozvoliti. Staviti općine na prosjački štap općine dok ne propdanu je katastrofa – rekao je Korda te dodao kako će Konavle opstati zahvaljujući svojim ljudima i projektima koji su u planu i/ili realizaciji.

-Svaka konavoska baba ostavila je nešto sa strane da ima, tako imamo i mi nešto, nije baš da nemamo ništa – zaključio je Korda.

Inače na sjednici ipak nije bio predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, dok se među nazočnima moglo vidjeti zamjenicu gradonačelnika Pakraca Anu Mariju Blažević, saborskog zastupnika i predsjednika Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Zvonka Milasa, izaslanika Grada Zagreba i bliskog suradnika Milana Bandića, Boška Lozicu, čelne ljudi općine Ravno i Neum, te predstavnike Grada Dubrovnika kao i župana DN Nikolu Dobroslavića.

Pročitajte još

Libertas pojačava polaske ‘šestice, uvodi i svakodnevnu noćnu liniju

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist