Natrag
12.12.2018 17:53

facebook

twitter

google

rss

dulist

SUTRA ŠTRAJK U ŠKOLAMA ‘Dosta nam je kupovanja socijalnog mira mrvicama’

27.11.2018 @ 18:15 Dulist Aktualno

Podijelite:

Nastavnici i profesori osnovnih i srednjih škola na području Dubrovačko-neretvanske županije ne odustaju od svog nauma o štrajku.

Štrajk će se održati sutra, 28. studenog u 27 osnovnih i srednjih škola na području Dubrovačko-neretvanske županije u trajanju od 11:55 do 13.00 sati.

– Ulaskom u štrajk želimo pokazati svoju dosljednost u cilju potrebe rješavanja problema potplaćenosti radnika u javnim službama, a time i u sustavu osnovnog i srednjeg obrazovanja – poručuju iz Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod.

U Sindikatu Preporod, kažu, itekako su svjesni činjenice da takva potplaćenost izaziva ozbiljne poremećaje na tržištu rada, što za posljedicu ima već svima nam znanu pošast iseljavanja.

Konkretno, broj razrednih odjela po našim školama, u stalnom je padu, a samim tim i pojava tehnoloških viškova sve izraženija i veća.

– Stoga, prvotnu ponudu Vlade za povećanjem osnovice za izračun naših plaća od 3 posto, koja naše plaće vraća na razinu onih iz 2008. godine, smatramo sramotnom, a Odluku osam sindikata javnih službi koji su u postupku mirenja pristali na potpisivanje dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru na način i u iznosu 3 posto od 01. siječnja 2019, te 2 posto tek u rujnu 2019. godine, nedostatnom i podcjenjivačkom.

Danas, deset godina od zamrzavanja naših plaća, krajnje je vrijeme da se rješavanju ovog problema pristupi na ozbiljan način, a ne prihvaćanjem nekakvih ‘mrvica od cca 138,00 kn’ kupuje socijalni mir – odlučni su u Sindikatu.

Komentari

O autoru: Dulist


Iz rubrike
   Impressum | Privatnost | Uvjeti
  © 2018 dulist d.o.o. Sva prava pridržana